Fransız haber ajansı mercek altına aldı: Türk cenneti

Çıldır Gölü yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Franız haber ajansı AFP Çıldır Gölü'nü gündemine aldı. Haber ajansında 123 kilometre karelik bir alanı kaplayan gölün martı, kuğu ve kaz gibi kuşlar için yazın "cennet" olduğu yazıldı.

Haber Merkezi Diğer
Fransız haber ajansı Çıldır Gölü'nü mercek altına aldı.

Çıldır Gölü yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Franız haber ajansı AFP Çıldır Gölü'nü gündemine aldı.

Haber ajansında 123 kilometre karelik bir alanı kaplayan gölün martı, kuğu ve kaz gibi kuşlar için yazın "cennet" olduğu yazıldı.

"Uzun ve sert geçen kışınsa nadiren hareketlilik var. Dolayısıyla enflasyonun ocakta yüzde 50'ye ulaştığı bir ülkede turistleri atlı kızaklara bindirmek, bölge sakinlerine küçük de olsa maddi destek sağlıyor." ifadelerine yer verildi.

DAHA ÇOK TURİST GELİYOR

Haberde ayrıca Doğu Ekspresi sayesinde bölgeye daha zengin turistlerin gitmeye başladığı vurgulanırken, aralık ve mart arasında göldeki buzun kalınlığının arttığına dikkat çekildi.

Gölde atıyla kızakçılık yapan Orhan Göller de "Şu an buzun kalınlığı 25 santimetre ancak 40 santimetreye ulaşabiliyor" dedi.

FOTOĞRAF 8
Çıldır Altın At Kristal Buz Festivali renkli görüntülere sahne oldu
Ardahan'ın Çıldır ilçesinde bu yıl 7'incisi düzenlenen "Çıldır Altın At Kristal Buz Festivali" renkli görüntülere sahne oldu. Buz tutmuş Çıldır Gölü'nde düzenlenen festivale yerli ve yabancı turistler ile çevre illerden gelen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

FOTOĞRAF 19
Çıldır Gölü’nde 'vals'
Kars'ta son günlerde etkili olan soğuk hava, Çıldır Gölü'nün bir kısmını dondurdu. Buz tutan gölün üzerine çıkan vatandaşlar ise cam gibi buz üzerinde adeta vals yapıyor.

FOTOĞRAF 7
Büyüleyen manzara: Çıldır Gölü kar yağışıyla beyaza büründü
Ardahan ve Kars arasında yer alan, doğal güzelliği ile her mevsim yerli ve yabancı turistleri cezbeden Çıldır Gölü çevresi, yörede etkili olan kar yağışı ile beyaza büründü.

FOTOĞRAF 5
Çıldır Gölü'nde kuşların göç hazırlığı
Ardahan-Kars sınırında yer alan Çıldır Gölü'nde üreme dönemini tamamlayan göçmen anaç kuşlar, yavrularıyla kanat çırparak sonbaharda yapacakları göçün hazırlıklarına başladı.