HDP'li Semra Güzel hakkında flaş gelişme: Hazırlanan fezlekeler perşembe görüşülecek

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta memur ve emekliye ek zammı da içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek. Adalet-Anayasa Karma Komisyonu ise öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafları çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin iki ayrı fezlekeyi görüşecek.

Haber Merkezi DHA
HDP'li Güzel hakkında hazırlanan fezlekeler perşembe görüşülecek.

TBMM Genel Kurul'nda salı günü; 'Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine kaldığı yerden devam edilecek.

Düzenlemeyle, kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde 1 Ocak-30 Haziran 2022 dönemi için uygulanacak artış oranı yüzde 5'ten yüzde 7,5'e yükseltilecek.

Yine gelir ve aylık ödemesi yapılanlara 1500 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 2 bin 500 liraya çıkartılacak.

Genel Kurul'da ayrıca öğretmenliği kariyer haline getiren 12 maddelik Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifinin görüşülmesi de planlanıyor.

FOTOĞRAF 14
Emekli ve memur maaşlarına zam ve ek ödeme hesaba yatıyor: Tarih belli oldu
Emekli ve memur maaşlarına zam ve ek ödeme! Yeni memur ve emekli maaşları kuruşu kuruşuna hesaplandı. Zamlı ve ek ödemeli emekli ve memur maaşlarının ne zaman hesaba yatacağı belli oldu. Emekliler hafta başından itibaren yüzde 25.5 zamlı aylıklarını almaya başlayacak. En düşük emekli aylığı da 2 bin 500 lira olarak hesaplara yatacak. Vatandaşlar 'Zamdan sonra ne kadar emekli maaşı alırım, yeni emekli maaşı ne kadar?' gibi soruların yanıtlarını arıyor. İşte emekli ek ödemeleriyle ilgili merak edilen detaylar...


KARMA KOMİSYON PERŞEMBE GÜNÜ TOPLANIYOR

Pazartesi günü; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ve 42 milletvekilinin 'Vergi Usul Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' ele alınacak. Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren teklifle; bankacılık sistemindeki toplam mevduat ve katılım fonu büyüklüğü içerisinde Türk Lirası'nın payının artırılarak finansal istikrarın desteklenmesi hedefleniyor.

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden Kurulu Karma Komisyonu da perşembe günü toplanacak.

  • Komisyon, Adıyaman'da 2017'de etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist Volkan Bora ile fotoğrafları çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında terör örgütü üyeliğiyle ilgili hazırlanan iki fezlekeyi görüşecek.

PKK’lı sevgilisiyle 2016’da görüşmüş

Bakan Kurum'dan CHP'ye 'Semra Güzel' tepkisi: HDP'nin sözcüsü Kandil'in sözlüsü mü oldunuz?
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP vekili Semra Güzel'e tepki gösteremeyen CHP'ye sert sözlerle yüklendi. Kurum, 'HDP'nin terörle sözlü olduğunu anladık da Yozgat'ta 'Kandil'i yerle bir edeceğim' diyen, bugün ise TBMM'de onlarla kol kola gezenlere ne oluyor? Yoksa siz de HDP'nin sözcüsü, Kandil'in sözlüsü mü oldunuz? Siz 'Gerekirse tek kurşunum kalana kadar vatanı savunurum' diyen Gazi Mustafa Kemal'in emanetine ihanet ettiniz.' açıklamasında bulundu.

Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu'na 'Semra Güzel' tepkisi: Niye kınayamıyorsun?
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun teröristle fotoğrafı ortaya çıkan HDP'li Semra Güzel'i kınayamadığını belirterek, 'Milletvekilinin teröristle fotoğrafı yakışmaz. Savunmak da yakışmaz. Yok açılım süreciymiş de, yok buymuş da. Niye kınayamıyorsun? Açıkça çık ve kına.' dedi.

Teröristle fotoğraftan Meclis'te terör propagandasına HDP-PKK ilişkisi
HDP'li Semra Güzel'in PKK kampında teröristlerle samimi pozlarının ortaya çıkması terör örgütü PKK'yla HDP bağını yeniden gündeme getirdi. HDP'liler geçmişte, “Öcalan'ın heykelini dikeceğiz', “PKK barış hareketi', “Sırtımızı PKK/YPG'ye yaslıyoruz', “PKK sizi tükürüğüyle boğar' gibi çıkışlarda bulunmuş; TBMM'de PKK marşları söyleyip teröristleri anmışlardı.