HDP’li vekillerden polise hakaret: Terbiyesiz, bana sicili söyle

Geçtiğimiz günlerde Ankara Başsavcılığı’nca Kobani olaylarından dolayı gözaltına alınan HDP’li Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’e destek için Kars’a gelen HDP’li vekil, kendisini uyaran polise, ‘terbiyesiz’ diyerek hakaret etti. Bir meclis üyesi de bir memura 'sicil söyle bana, yasağı da anlat' dedi.

HDP’li vekiller polise hakaret etti.

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’e destek için Halkların Demokrat Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bölge milletvekilleriyle birlikte Kars’a geldi. Iğdır üzerinden karayoluyla Kars’a gelen Buldan, önce partisini ziyaret etti. Ardından Belediye Başkanlığı’na gitmek üzere HDP İl Başkanlığı önünde bulunan caddeye çıktı. Cadde üzerinde güvenlik önlemeleri alan polis, kalabalığı Kars Valiliği’nin almış olduğu kısıtlamalar hakkında uyardı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/09/29/05/04/resized_121c3-52a2c2d1a126953_02.jpg

GÜNDEM
CHP'den Kobani olayları kapsamında gözaltına alınan HDP'li isimlere destek çağrısı

GÜNDEM
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kobani eylemleri soruşturmasına ilişkin HDP Eş Genel Başkanı Sancar'ı aradı

"Nasıl benim önümü kesiyorsun?"

Buldan ve beraberindekilerden birkaçına yürüyerek belediye binasına gitmeleri için polis yardımcı oldu. Ancak HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, kendisini uyaran polise, "Ben milletvekiliyim, terbiyesiz. Terbiyesizliğin de bu kadarı olmaz" derken, bir diğer HDP’li ise "kaç kişi geçiyorsunuz" diye uyarı yapan polise, “Buradan geçmek yasak mı? Nasıl yasak! Sicili söyle sen, bana yasağı da anlat, bana yasağın sebebini söyle, nasıl yasak mesela benim önümü kesiyorsun. İnsanların buradan geçmesi nasıl yasak, gel gel sicili söyle" dedi.

GÜNDEM
HDP milletvekilinden polislere hakaret

GÜNDEM
Kontrol noktasındaki polislere 'Ederin kaç para?' diyerek hakaretler yağdıran tabip yarbay hakkında 3 yıl hapis istemi

GÜNDEM
Yarbay olduğunu söyleyen kişiden polis memuruna: Maaşın kaç, ederin kaç para senin!