İBB'de işten çıkarılan işçi CHP Genel Merkezi önünde tepki gösterdi: Gizliden gizliye işçi kıyımı var

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) geçen haziran ayında işten çıkarılan Birol Durmuş, bisikletle Ankara'ya gelerek, CHP genel merkezi önünde açıklama yaptı. Durmuş, "İBB'nin 26-27 tane şirketi var. Buralarda gizliden gizliye işçi kıyımı var" dedi.

Birol Durmuş, geçen haziran ayında sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı.

12 yıldır İBB bünyesindeki İstanbul Otopark İşletmelerinde (İSPARK) çalışan 2 çocuk babası Birol Durmuş, geçen haziran ayında sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı.

Durmuş, kendisi ve İSPARK'ta çalışırken yakın zamanda işten çıkarılan 80 kişinin sesini duyurabilmek için bisikletle İstanbul'dan Ankara'ya yola çıktı. 8'inci gün Ankara'ya ulaşan Durmuş, üzerinde 'hak, hukuk, adalet' yazılı yelekle CHP Genel Merkezi önünde açıklama yaptı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/01/28/03/54/resized_f5b5e-2eef8ee6a1fc725243d426cc1f56a1b3.jpg

'EVİNE HACİZ GELENLER VAR'

'İBB mağdurları' diye 80 kişilik bir grubumuz var. Bu grup İSPARK'tan işten çıkarılan insanlardan oluşuyor. Bizde arkadaşlarım ile konuştuk ve sesimizi duyuralım istedik. Çünkü bu 80 kişinin içerisinde evinin kirasını ödeyemeyenler var. Evine haciz gelenler var. Evlerini kaybedenler var. Çoluk çocuğuna bakamayıp eşinden boşananlar var. Çok mağdur durumdalar" dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/01/28/03/54/resized_791c2-473114fa0594c90329190963f904ebed.jpg

'KAPILARI İŞÇİYE, EMEKLİYE KAPALI'

Durmuş, İstanbul'dan geçen hafta çarşamba günü yola çıktığını hatırlatarak, "8 gündür yoldayım. Kılıçdaroğlu'nun yürüdüğü Adalet Yolu'nun tam tersini ben de adalet aramak için Ankara'ya gerçekleştirdim. Kılıçdaroğlu geçen gün demişti ki 'Herkese kapımız açık'. Ama ben kaç gündür yoldayım. Haberlerde bunu görüyorlar. Bir kere arayıp 'gel' diyen olmadı.

GÜNDEM
Baskılara dayanamayan 15 Temmuz gazisi İBB’den istifa etmek zorunda kaldı

'GİZLİDEN GİZLİYE İŞÇİ KIYIMI VAR'

Durmuş ayrıca, İBB'de bir işçi kıyımı olduğunu iddia ederek, şöyle dedi:

"İBB'nin 26-27 tane şirketi var. Buralarda gizliden gizliye işçi kıyımı var. Bir araya gelmesinler diye her şirketten 10-15 kişiyi gönderiyorlar. Yerlerine aldıkları kişiler de HDP'li, İYİ Parti'li. Ben eylemimi burada bitireceğim; ama hukuki işlemler şu anda devam ediyor. Bu davaların sonucu 2-3 seneye belli olacak.

GÜNDEM
İBB Meclis Üyesi Özdemir: Bakanlık İstanbul'a İBB'den 6 kat fazla metro yapıyor

GÜNDEM
İstanbul’da vatandaşların HES kuyruğu isyanı: İki gündür gelip gidiyoruz, sıra gelmiyor

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'nin Türkçe Kur'an skandalına tepki: Eyüp Sultan'da seçim öncesi Yasin-i Şerif'i neden Türkçe okumadın?