'İlaç siparişini reddettin, firmayı zarara uğrattın' diyen dolandırıcılara 75 bin lira kaptırdı

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde hayvancılıkla uğraşan 66 yaşındaki Halil Balcı'yı telefonla arayıp kendisini 'avukat' ve 'Merkez Bankası genel müdürü' olarak tanıtan şüpheliler, evine kargoyla gelen ilacı almayı reddettiği için firmayı zarara uğrattığı yalanıyla 75 bin lira dolandırdı. Damadının uyarısının ardından dolandırıldığını anlayan Balcı, polise şikayette bulundu. Balcı, "Mağdurum, 75 bin lira dolandırıldım. Başka vatandaşların da dolandırılmasını istemem. Giden paramın bulunmasını rica ediyorum devletimden" dedi.

Halil Balcı ve Münevver Balcı çifti

Bolvadin'e bağlı Bağlarüstü Mahallesi'nde hayvancılıkla uğraşan bir kız babası Halil Balcı, geçen yıl ekim ayında internet üzerinden bir ilaç siparişi verdi. Balcı, bir süre sonra evine kargo aracılığıyla ulaşan ilacı almayı reddetti.

10 Ocak'ta Halil Balcı'yı cep telefonundan arayan bir kişi, kendisini avukat olarak tanıttı. "Ben devlet avukatıyım gönderilen ilacı almamışsın. Bu ilacı alman gerekiyordu, almadığın için firmayı zarara uğratmışsın bu nedenle 5 bin iş günü hapis cezası, 132 bin lira para cezan var, bu para cezalarından kurtulman için bize 75 bin lira çıkarman gerekiyor" dedi.

GÜNDEM
Yine 'polisim' yalanıyla dolandırdılar: 30 bin lirasını kaptırdı

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/02/03/01/12/resized_37a00-dff5e3b264aef2ce032eb0af7a99ad8a.jpg

Damadını arayıp kredi çekmesini istedi

EŞLEŞMEMİŞ
Kendisini polis olarak tanıttı: Evlilik vaadiyle altın ve para aldığı iddia edildi

"Üç kişi beni tuzağa düşürdü"

Yaşadıklarını anlatan Halil Balcı, dolandırıcılardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Telefonla arayan kişinin kendisini avukat olarak tanıtıp 75 bin TL'lik dolandırıldığını aktaran Halil Balcı, şöyle dedi:

GÜNDEM
Denizli'de gurbetçiyi döviz bozdurma teklifiyle dolandırdılar: Bomboş çantayla kalakaldı

"Biz mağdur olduk"

Halil Balcı'nın eşi Münevver Balcı (66) da tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu belirterek, "Biz mağdur olduk 75 bin lirayı elden bulduk, paramızın tekrar gelmesi için devletimize güveniyorum. Başka vatandaşların kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp para, ziynet eşyası isteyenlere kesinlikle itibar etmemelerini istiyorum" dedi.