İstanbul'da büyükbaş kurbanlıkların kilosu 28 liradan başlıyor

Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, İstanbul'da kurbanlık fiyatlarının büyükbaşta 28 liradan, küçükbaşta ise 30 liradan başladığını söyledi. Yücesan, "Büyükbaş kilogram fiyatında geçen yıla göre yüzde 7-8 aralığında artış var. Fiyatlar 28 liradan başlıyor ve 30 liraya kadar çıkabiliyor" dedi.

Arşiv

Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, Türkiye genelinde Kurban Bayramı'nda 800 bin-bir milyon aralığında büyükbaş, 2,5-3 milyon küçükbaş hayvan kesildiğini kaydederek, son yıllarda Türkiye'nin hayvan sayısının yeterli olduğunu ve mevcut stokun talep edilecek kurban sayısını rahatlıkla karşılayabileceğini kaydetti.

İstanbul'a bugün itibarıyla kurbanlıkların girmeye başladığını dile getiren Yücesan, "Büyükbaş kilogram fiyatında geçen yıla göre yüzde 7-8 aralığında artış var. Fiyatlar 28 liradan başlıyor ve 30 liraya kadar çıkabiliyor. Nadiren de olsa 27 liraya da bulunabilir ancak ortalama başlangıç fiyatı 28 lira" dedi.

GÜNDEM
Kurbanlık hayvanların İstanbul'a girişi belli oldu: 16 Temmuz itibarıyla başlayacak

Yücesan, küçükbaş fiyatlarında da hafif artış yaşandığını kaydederek, "Anadolu ırkları 30 liradan, Trakya kıvırcığı ise 33 liradan başlıyor" diye konuştu.

HAYAT
Kurbanlık alırken nelere dikkat edilmeli?

Yücesan, "Aslında Türkiye'nin hemen hemen her yerinden kurbanlık hayvan geliyor. Ancak uzak olması nedeniyle Ağrı, Van ve Elazığ gibi Doğu Anadolu ve Güneydoğu'dan daha az getiriliyor" açıklamasında bulundu.

GÜNDEM
Vekaletle kurban bağışı yüzde 25 arttı: Şu anda 112 bin hisseyi buldu

"Küresel salgın vatandaşları kurban bağışına yönlendirdi"

Yücesan, İstanbul'da geçen yıl ortalama 80 bin civarında büyükbaş, bir milyon adede yakın da küçükbaş kesildiğini anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

KORONAVİRÜS
Bilim Kurulu üyesinden 'kurban derisi' uyarısı: Risk olabilir

Yücesan, kişilerin kesim merkezlerinde bir hisseye girmesinin en düşük bedelinin bin 800 lira olduğunu belirterek, buna karşın bağış hisselerin 850 liralardan başladığını, bu durumun da insanları bağışa yönlendirdiğini, sonuçta aynı ibadetin yerine getirildiğini söyledi.

"Artık kaçak ve kayıt dışı kurban kesimleri azalacak"

ETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Yücesan, salgın nedeniyle vatandaşların eski alışkanlıklarını bir kenara koyacağını belirterek şunlara vurgu yaptı:

Yücesan, insanların bağışa ya da toplu kesim yerlerine, mezbahalara yöneldiğini kaydederek, "Yani salgının olumlu anlamda hayatımıza kattığı bir alışkanlık da bu olacak. Hem hijyen, hem sağlık, hem ekonomik anlamda olumsuzluk ortadan kalkacak ve havana da eziyet edilmemiş olacak. Ayrıca kayıt dışılık ortadan kalkacak" dedi.