İzmir’in Kiraz ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı

İzmir’in Kiraz ilçesinde makilik alanda çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

Haber Merkezi İHA
İzmir'deki orman yangını kontrol altında

Yangın, İzmir’in Kiraz İlçesi Umurcalı Mahallesi civarında saat 14.27’de çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, çıkan yangına 4 helikopter, 14 arazöz, 5 su tankeri, 2 dozer ve 4 yer ekibi hareket ettirerek ilk müdahalesini saat 14.37’de yaptı. Diğer hava araçlarının, daha önce çıkan Marmaris yangınında mücadele ettiği bildirildi.
Alevler, ekiplerin havadan ve karadan yaptığı çalışmalar sonucu kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

FOTOĞRAF 18
Sağanak yağış iki ilde sele neden oldu: Evleri su bastı, araçlar suya gömüldü
Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde sağanak sonucu sel meydana geldi. Sel suları köyün sokaklarında hasara neden olurken, 4 evin bahçe duvarı da yıkıldı. Osmaniye'de ise etkili olan fırtına ve gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle ev ve iş yerlerini su basarken, çok sayıda araç caddelerde biriken sularda mahsur kaldı.

FOTOĞRAF 17
Marmaris'teki orman yangını: 380 kara ve hava aracı müdahale ediyor
Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını, 2'nci gününde, tek noktada ilerliyor. Gece boyunca karadan müdahalenin sürdüğü yangına, sabahın ilk ışıkları ile beraber hava araçları da söndürme çalışmalarına destek vermeye başladı. AFAD, yangına müdahalede 14 uçak, 34 helikopter, 332 araç ile 1457 personelin görev yaptığını açıkladı.