Karadeniz'deki sel felaketinde can kaybı 71'e yükseldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Karadeniz'deki sel nedeniyle ölenlerin sayısının 71'e yükseldiğini bildirdi.

Haber Merkezi AA
Sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor.

AFAD'dan Batı Karadeniz'deki sele ilişkin yapılan açıklamada Kastamonu'da 60, Sinop'ta 10 , Bartın'da ise 1 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin tedavilerine hastanelerde devam edildiği belirtildi.

Sel afeti sonrası Bartın'ın Ulus ilçesinde 341, Kastamonu'da 1480, Sinop'un Ayancık ilçesi ve mahallelerinden ise 560 afetzedenin tahliye edildiği kaydedildi.

Ağrı'da sel suları evini basınca kalp krizi geçiren 60 yaşındaki Emine Ülker hayatını kaybetti

Kurtuldular 20 dakika sonra yıkıldı

İçişleri Bakanı Soylu: Afet bölgesindeki dram üzerinden siyaset yapmak şeytanla iş birliğidir

Bozkurt ve Ayancık bölgelerindeki istenilen her binaya elektrik verilmeye başlandı

Kastamonu Bozkurt'ta sel felaketinin ilk anlarından görüntüler ortaya çıktı
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinde can kaybı, Çatalzeytin ilçesinde heyelanda yaşamını yitiren 1 kişi ile 34'e yükseldi. İlçede arama- kurtarma çalışmaları sürüyor.

Sel felaketinin ilk anlarının yer aldığı görüntüler, bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde sel sularının hızla caddeyi kapladığı anlar yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sel felaketinin yaşandığı Bozkurt'ta incelemelerde bulundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Karadeniz bölgesinde etkili olan aşırı yağışlar sonucunda Kastamonu'da meydana gelen sel ve su baskınlarına ilişkin Bozkurt ilçesinde incelemede bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zarar gören alanlarda vatandaşlarla sohbet edip geçmiş olsun dileğinde bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu: Benim gördüğüm en ağır sel felaketi Bozkurt'ta
İçişleri Bakanı Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde açıklamalarda bulundu. İlçede arama çalışmalarının sona erdiğini ifade eden Bakan Soylu, 'Benim gördüğüm en ağır sel felaketi burası, Dereli'de karşı karşıya kaldığımız felaketin 5 misli diyebiliriz.' ifadesini kullandı.