Kredi çekip ev yaptırdı: İçine eşyalarını yerleştirdiğinin ertesi günü selde evi yıkıldı

Kredi çekerek yaptırdığı evi selde yıkılan Sinoplu vatandaş, üç yıl daha borç ödeyeceğini belirterek, “Faiziyle birlikte 100 bin TL ödeyeceğim. Emekli olacağım. Emekli parasını bankaya vereceğim” dedi.

Haber Merkezi İHA
Selde evi yıkıldı, 3 yıl daha kredisini ödeyecek.

Sinop’un Ayancık ilçesi Babaçay köyünde yaşayan Ertan Şen, akrabasının binasına kat çıkarak kendisine ev yaptırdı. Dışını bir sene önce tamamladığı evini eşyasını koyup yerleşmek için hazır hale getirdiği sırada ise yaşanan sel felaketi ile sarsıldı.

Babaçay köyünde yıkılan evlerin arasında onun ki de vardı. 70 bin TL kredi çektiğini söyleyen Şen, 3 yıl daha bunun borcunu ödeyeceğini belirtti.

Ertan Şen, “70 bin TL kredi çektim. Evimi yaptım. Ayancık’ta daireler 500-600 bin TL. Şu an bu ay aldığım maaştan bana 300 TL para kalıyor. Ayancık’ta kiradayım. Her ay 2 bin TL. 3 sene ben bu krediyi ödeyeceğim. Keşke evime girebilseydim de bu krediyi rahat rahat ödeyebilseydim. Herkes mağdur. Faiziyle birlikte 100 bin TL ödeyeceğim. Emekli olacağım. Emekli parasını bankaya vereceğim. Evi yaptıralı bir sene oldu. İçine eşyayı koydum. Ertesi gün ev gitti. Bunu yaptırayım çocuklara veririm dedim. Nasip olmadı. Şimdi emekli param da yetmeyecek onların düğününe derneğine” dedi.

FOTOĞRAF 11
Sinop'un Ayancık ilçesindeki selde köprüler yıkıldı yardımları ulaştırmak için seferber oldular: 150 metrelik insan zinciri
Karadeniz'de selin etkili olduğu yerlerden biri de Sinop'un Ayancık ilçesiydi. İlçeyi ikiye ayıran Ayancık Çayı'ndaki 2 köprü, sel nedeniyle yıkıldı.İlçenin diğer bölümüne yardım ulaştırmak için ayakta kalan hasarlı köprünün üzerinde yardım ekipleri yaklaşık 150 metrelik insan zinciri oluşturdu. Su, yiyecek, giyecek ve eşyalardan oluşan yardımlar elden ele karşı tarafa ulaştırıldı.

FOTOĞRAF 12
Sinop’ta selin izleri siliniyor
Sinop'un Ayancık ilçesinde, iki kişinin hayatını kaybettiği, altyapı ve üstyapıda hasarların oluştuğu sel felaketinin izleri silinmeye çalışılıyor. Ekiplerin seferber olduğu kentte çöken yollar onarılıyor, cadde ve sokaklarda balçık temizleniyor. Sel sonrası cansız bedenlerine ulaşılan iki kişinin ise Muhammed Demirkol ve Arif Karademir olduğu belirlendi.

FOTOĞRAF 13
Sinop’ta selin hasarı gün ağarınca ortaya çıktı
Sinop'un Ayancık ilçesinde metrekareye düşen 240 kilogram yağışın ardından bölge halkının evlerinde mahsur kaldığı, altyapı ve üstyapıda hasarların meydana geldiği sel ve taşkının hasarı, gün ağarınca ortaya çıktı. Ev ile iş yerlerinin zemin ve bodrum katları selin sürüklediği moloz, taş ve odunlarla kaplandı; otomobiller balçığa gömüldü.

FOTOĞRAF 19
Bir sel haberi de Sinop'ta: Her yeri su bastı çok sayıda vatandaş mahsur kaldı
Sinop'un Ayancık ilçesinde etkili olan sağanak sele neden oldu. İlçe merkezindeki dere taşarken, araçlar suya kapıldı, evlerinde mahsur kalanlar için ekipler çalışma başlattı. Samsun'un Bafra ilçesinde de sağanak nedeniyle göle dönen yollarda sürücüler zor anlar yaşadı, bazı apartmanların bodrum katlarını su bastı.

Ayancıklı afetzede: Derenin başındaki tomruklar köprüyü tıkadı felaketimiz oldu
Sinop'un Ayancık ilçesinde sel afetini yaşayan vatandaşlar yenisafak.com'dan Taha Hüseyin Karagöz'e konuştu. Eski muhtar Erdoğan Özdemir afete tomruk deposunun neden olduğunu belirterek 'O tomruklar gelip köprüyü kapattı felaketimiz oldu' diye konuştu. Sanayi esnafı Özkan Yüresev de 'İlk yürüyüş köprüsü olmasa tomruklar aşağıda toplansa çok daha büyük kayıp olurdu. Ayancık haritadan silinirdi. Burada taşıp sanayiyi bastı' ifadelerini kullandı.

Mehmetçik selde yıkılan köprülerin yerine 'ZAAK' kurdu
Milli Savunma Bakanlığı, Sinop'ta selden yıkılan köprülerin yerine Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Yatay Kaydırmalı Zırhlı Araç Aşırma Köprüsü'nün (ZAAK) kurulduğunu bildirdi. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 'Sel felaketinin yaşandığı Batı Karadeniz'de arama-kurtarma çalışmalarına devam ediyoruz. Sinop'ta selden yıkılan köprülerin yerine Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Yatay Kaydırmalı Zırhlı Araç Aşırma Köprüsü (ZAAK) kuruldu” denildi

Sinop'ta sel felaketi: Çatıya çıkıp beyaz örtü sallayarak yardım istedi
Sinop'ta sağanağın sele neden olduğu Ayancık ilçesine bağlı Yenikonak köyünde sele kapılan tek katlı evin yıkılıp, sel sularına kapıldığı ve beraberinde yan binaların çatısına çıkan bazı vatandaşların da ellerinde beyaz örtü sallayarak kurtarılmayı beklediği anlar, anbean cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Sinopta sele kapılan evin yıkılma anı kamerada
Sinop'ta sağanağın sele neden olduğu Ayancık ilçesine bağlı Yenikonak köyünde sele kapılan tek katlı evin yıkılma anı kamerada

Sinop'ta selden dehşete düşüren görüntüler: Araç böyle sürüklendi
Sinop'un Ayancık ilçesi sele teslim oldu. Şiddetli yağış sonrası taşan Ayancık Çayı, köprüleri yıktı, önüne ne kattıysa sürükledi, ilçeyi sular altında bıraktı.

Sipon'ta sağanağın ardından çay taştı, evleri ve iş yerlerini su bastı
Sinop'un Ayancık ilçesinde, sağanağın ardından çayın taşması sonucu bazı evleri ve iş yerlerini su bastı, mahsur kalanların kurtarılmasına çalışılıyor. İlçede aşırı yağış nedeniyle Ayancık Çayı'nın taşması sonucu cadde ve sokaklar göle döndü. Bazı ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar sel sularında sürüklendi.