Malatya’da Kadir Gecesi sebebiyle Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

Darende’de 14. yüzyıl eseri olan Somuncu Baba Külliyesi’ndeki Peygamber Efendimize ait sakal-ı şerif, Kadir Gecesi nedeniyle ziyarete sunuldu. Tekbirler eşliğinde sıraya giren vatandaşlar yoğun izdiham oluşturdu.

Haber Merkezi İHA
Malatya’da Sakal-ı Şerif izdihamı.

Dini bayramlar ve Kadir Gecesi gibi önemli günlerde ziyarete açılan sakal-ı şerifi kılınan teravih namazının ardından özel bir kutuda küçük cam tüp içinde korunan Sakalı Şerif, tekbirler eşliğinde bulunduğu yerden alınarak vatandaşların ziyaretine sunuldu.

Hz. Muhammed’in Sakalı Şerifini görmek için sıraya giren vatandaşlar, Sakalı Şerif’e dokunup, öpebilmek ve cep telefonu kamerasıyla çekebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Bazı vatandaşlar Sakalı Şerif’i görünce gözyaşlarını tutamazken, bazıları ise cep telefonu kameralarıyla görüntüledi.

FOTOĞRAF 9
Ayasofya Camii'nde 88 yıl sonra ilk teravih kılınacak
"Fethin sembolü" olarak anılan ve 86 yılın ardından yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde, salgın nedeniyle iki sene gecikmeli olarak 88 yıl sonra ilk teravih namazı kılınacak.
FOTOĞRAF 36
Büyük Çamlıca Camisi'nde heyecanlı bekleyiş: Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yarın açılışı yapılacak
Büyük Çamlıca Camisi Külliyesi'ndeki İslam Medeniyetleri Müzesi'nin açılışı, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. Pek çoğu daha önce teşhir edilmemiş 800'e yakın eserin sergilendiği İslam Medeniyetleri Müzesi, 1200 yıllık geçmişin izlerini taşıyor.