Manisa'da film gibi olay: 'Dedemde 120 Osmanlı altını var' deyip dolandırmak istediler

Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde “Dedemde 120 Osmanlı altını var" diyerek bir kişiyi dolandırmak isteyen 2 şüpheli suçüstü yakalandı.

Haber Merkezi DHA
İki şüpheli 120 sahte Osmanlı altını ile suçüstü yakalandı.

Salihli'nin Çökelek Mahallesi'nde yaşayan E.A. (52), kendisini arayan ve Fatih olarak tanıtan bir kişinin “Dedemde 120 tane Osmanlı altını var" diyerek Gölmarmara ilçesinde buluşmak istediğini söyledi.

Kendisini pazarcı olarak tanıtan kişiden şüphelenen E.A, durumu polise bildirdi. Polis, bunun üzerine Gölmarmara ilçesine giden E.A'yı takibe aldı. Polis, Gölmarmara ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi'nde A.S.(67) ve B.D.'yi (43) 120 sahte Osmanlı altını ile suçüstü yakaladı. 2 şüpheli gözaltına alınırken, konuyla ilgili çalışmanın devam ettiği belirtildi.

Eskişehir'de 83 yaşındaki kadın 103 bin dolarını dolandırıcılara böyle verdi
Eskişehir'de 83 yaşındaki yürüme engelli kadını kendilerini 'savcı ve polis' olarak tanıtma yöntemiyle dolandıran şüphelinin 103 bin doları alarak kayıplara karışma anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Kendisini dolandırmaya çalışan şüpheliyi polise böyle yakalattı
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde Ali Tankışı (63), telefonda kendisini polis olarak tanıtıp 'İsmin FETÖ'cülerin üzerinde çıktı' diyerek dolandırmak isteyen H.T.'yi (20), polise yakalattı. Dolandırıcının yakalanma anı ise güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Dolandırıcı kadından vatandaşa tehdit: Ben de polise tacizci olduğunu söyleyeceğim
Ataşehir'de bir motosiklet sürücüsü, hastaneye gidecek paraları olmadığını belirterek vatandaşlardan para toplayan kadınların dolandırıcı olduğunu söyleyip sürücülere uyarıda bulununca, kadın şahıslar tarafından tehdit edildi.

Dolandırıcı olduğu iddia edilen kadınlardan biri, motosiklet sürücüsünü “Polisi çağırırsan bende senin tacizci olduğunu söyleyeceğim' diyerek tehdit etti. Yaşanan o anlar ise motosiklet sürücüsünün kask kamerasına yansıdı.