Manisa'da korkutan orman yangını: Kısa sürede kontrol altına alındı

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, orman yangını çıktı. Alevler, anında müdahale ile daha fazla büyümeden kontrol altına alındı.

Haber Merkezi DHA
Kısa sürede alevlere müdahale edilerek yangın söndürüldü.

Akhisar’ın kırsal Bünyaniosmaniye Mahallesi ormanlık alanda çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına, 3 helikopter, 12 arazöz, 4 su tankeri, 3 dozer sevk edildi.

Alevler, rüzgârında etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Havadan ve karadan müdahale edilen yangın kısa sürede kontrol altına alınırken yanan alanlarda soğutma çalışması başlatıldı.

FOTOĞRAF 6
Yangının üzerinden 25 gün geçti hala duman tütüyor: İlk karşılaştığımda şaşırdım
Antalya'da 28 Temmuz'da başlayıp 10 gün sonra söndürülen yangının ardından bir yandan yeni bitkiler filizlenirken, bazı bölgelerde ise 25 gün sonra bile için için yanmaya devam eden ağaç köklerinden duman tütmeye devam ettiği belirtildi.

FOTOĞRAF 15
Yaşlı çift ölümden dönmüştü: Yangına dayanıklı evleri 15 günde bitti
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınında evleri yanan ve ölümden dönen İbrahim (80) ve Ayşe Deniz (80) çifti için 15 günde yeni bir ev inşa edildi. TOKİ tarafından örnek konut olarak projelendirilen, duvarları doğal taşlardan örülen, kapı, pencere ve çatısı yangına dayanıklı malzeme ile yapılan evi teslim alan İbrahim Deniz "Geceleri burada çalışan çocuklar, araçların içinde yattı. Onları öyle görünce yangını da yanan evimi de unuttum" dedi.