Mehmetçik Hakkâri'de çığ eğitimi yaptı

Milli Savunma Bakanlığı, Hakkâri'de görev yapan askerlerin, çığ durumunda yapılacak arama-kurtarma çalışmalarına ilişkin eğitim yaptığını duyurdu.

Haber Merkezi DHA
Mehmetçik, Hakkâri'de çığ eğitimi yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı, Hakkâri'de görev yapan askerlerin, çığ durumunda yapılacak arama-kurtarma çalışmalarına ilişkin eğitim yaptığını duyurdu.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Hakkâri'de bulunan Dağ Komando Tugay Komutanlığımız, çığa karşı dikkat edilecek hususlar ve çığ durumunda yapılacak arama-kurtarma çalışmalarına ilişkin eğitimler icra etti" denildi.


FOTOĞRAF 4
Mehmetçiklerin nefes kesen eğitimi: Korkusuzdur dağların efesi
Milli Savunma Bakanlığı, Van'da Komando Tazeleme Eğitimi'ne ilişkin sosyal medyadan paylaşımda bulundu. Nefes kesen karelere, "Korkusuzdur dağların efesi, titretir düşmanı Komandonun sesi" notu düşüldü.

FOTOĞRAF 21
Düğüne gider gibi Resulayn'a gidiyorlar: Mehmetçiklere duygusal uğurlama
Diyarbakır'ın Silvan İlçe Komando Alay Komutanlığında görevli 258 Mehmetçik, Suriye görevi için düğüne gider gibi Rasulayn'a doğru yola çıktı. Askerleri uğurlamak için düzenlenen törene aileler de katılırken, duygusal anların yaşandı. Uzman Çavuş Ömer Faruk Demirci, bu gururu ailelerine yaşattıkları için devlete çok teşekkür ettiklerini belirterek, "Pencereden baktığınızda güneşi esirgemiyorsa gökyüzü birileri bedelini ödediği içindir. Bizler bedel ödeyenleriz. Bedel ödemeye gidiyoruz. Selam olsun bedel ödeyenlere" diye konuştu.