Meteoroloji uyardı: Çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba gazı zehirlenmelerine dikkat

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan illerinde fırtına beklendiği uyarısında bulundu.

Haber Merkezi İHA
Fotoğraf: Arşiv

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerde kuvvetli rüzgar ve fırtınanın saatte 50-80 kilometre hızla esmesinin beklendiği bildirildi. Açıklamada Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan illerinde kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

FOTOĞRAF 7
Kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı
Kütahya'nın Domaniç ilçesindeki bin 500 rakımlı Domaniç-İnegöl yolunda sabaha karşı yağmaya başlayan kar, yaklaşık 30 santimetreye ulaştı.

FOTOĞRAF 9
Türkiye'nin 9 ilinden her gün 2 defa gökyüzüne bırakılıyorlar
Türkiye'nin 9 ilinden her gün 2 defa gökyüzüne bırakılan meteoroloji balonları, altına takılan radiosonde cihazıyla atmosferin her katmanından sıcaklık, nem, basınç, rüzgarın hızı ve yönüne ilişkin verileri anlık olarak tahmin merkezlerine bildiriyor. Balonlar, hava tahmini oluşturulmasında kritik rol oynuyor.

FOTOĞRAF 5
Kısa süreliği yağan kar Bolu Dağı’nı beyaza bürüdü
Bolu'da, D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu Bolu Dağı kesiminde kısa süre yağmasına rağmen etkili olan kar yağışı yeşil alanları beyaz örtüyle kapladı.