Trabzon ve Rize'de yarın okullar tatil edildi

Trabzon'da kar yağışı sonrası oluşan buzlanma ve don olayı nedeniyle yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Rize Valisi Kemal Çeber de, il genelinde yoğun buzlanma ve muhtemel riskler nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiğini bildirdi.

Haber Merkezi AA
Arşiv

Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada, kent genelinde yaygın olarak devam eden buzlanma ve don nedeniyle ulaşımda meydana gelmesi muhtemel aksaklıklar göz önünde bulundurularak 12 Şubat Çarşamba günü, ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde, eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

FOTOĞRAF 20
Trabzon'a 3 yıl aradan sonra kar yağdı
Trabzon'da kent merkezine 3 yıl aradan sonra kar yağdı. Sahil kesimlerinde kar yağışını görenler, kentin beyaza büründüğü bu anları telefonlarına kaydedip, görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı. Kentte en son 30 Ocak 2017'de kar yağmıştı.

Rize'de eğitime bir gün ara verildi

Rize Valisi Kemal Çeber, il genelinde yoğun buzlanma ve muhtemel riskler nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiğini bildirdi.

Çeber, valiliğinin sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, yoğun buzlanma ve muhtemel riskler nedeniyle, kendisine gönderilen fotoğraf ve genel değerlendirmeleri inceleyerek çarşamba günü okulların tatil edildiğini belirtti.

Çeber, kamuda çalışan hamile ve engellilerin de idari izinli sayılacağını kaydetti.

Vali Çeber, vatandaşların ve öğrencilerin oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmalarını istedi.

FOTOĞRAF 5
Soğuktan bıyıkları ve kirpikleri buz tuttu
Hava sıcaklığının sıfırın altında 29 dereceye kadar düştüğü Kars'ta, evinden işine yürüyerek giderken kaşı, kirpikleri ve bıyığı buz tutan vatandaş, çektiği soğuk hava çilesini koştuğu bir maniyle anlattı.