Osmaniye’de iki mahalle koronavirüs karantinasına alındı

Osmaniye’nin Sumbas ilçesine bağlı Mehmetli beldesinde iki mahalleye koronavirüs tedbirleri kapsamında kaymakamlık tarafından giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Haber Merkezi İHA
Sumbas ilçesi/Arşiv

Osmaniye'nin Sumbas ilçesi Mehmetli Beldesinde Cumhuriyet mahallesi ve Yeni mahalle koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina uygulaması yapılmasına karar verildi.

GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Sumbas Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada “Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nun 27. ve 72. maddeleri gereğince 04.04.2020 tarih ve 07.00’dan itibaren ilçemiz Mehmetli Beldesi Cumhuriyet Mahallesi ve Yeni Mahalle’de ikinci bir emre kadar giriş ve çıkışların sınırlandırılması kararı alınmıştır." denildi.

FOTOĞRAF 37
Giriş çıkışın yasak olduğu 31 şehre zorunlu olarak dahil olan 5 il: Oralara da kimse giriş çıkış yapamayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs ile mücadele kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak iline giriş çıkışların yasaklandığını açıkladı. Ancak 5 il daha var ki, bu yasak kapsamında olmamalarına rağmen zorunlu olarak dahil oldu. O 5 il ise, yasak kapsamında bulunan büyükşehirlerin çevrelediği Yalova, Karaman, Osmaniye, Kilis ve Adıyaman olarak kayıtlara geçti.

FOTOĞRAF 57
Şehirler arası seyahat yasağı için denetimler başladı
Koronavirüsle mücadele kapsamında 30 büyükşehre ve Zonguldak'a giriş çıkışlar 15 gün süreyle yasaklanırken, pek çok şehrin giriş ve çıkışlarında sürücüler uyarıldı. Denetimler sıkı bir şekilde devam ediyor.