Prof. Dr. Murat Arslan: Kurbanlıklar koronavirüs açısından risk taşımıyor

İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı. Prof. Dr. Murat Arslan, "Evcil hayvanlardan zaten koronavirüs bulaşmadığını sık sık tekrarlıyoruz, bilim adamlarının bu yönde görüşü var. Kurbanlıklardan da bulaşmaz" dedi. Arslan, "Kurbanlıklardan insanlara koronavirüs geçtiğine dair henüz bilimsel hiçbir olgu yok. Bunu net olarak biliyoruz. Ama yine de diğer hastalıklar açısından gerek keserken, gerek taşırken ve etleri parçalarken mutlaka dikkatli olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Arşiv

İstanbul Veteriner Hekimler Odası (İVHO) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, Kurban Bayramında alınan önlemlere ek olarak pandemiye ilişkin tedbirlerin de alınması gerektiğini söyledi.

GÜNDEM
İstanbul'da büyükbaş kurbanlıkların kilosu 28 liradan başlıyor

Kurbanlık hayvanlardan insanlara koronavirüs bulaşmayacağını belirten Arslan, bu konuda bir bilgi kirliliği olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

HAYAT
Kurbanlık alırken nelere dikkat edilmeli?

Kurban satış ve kesim yerlerinde pandemi tedbirlerinin alınması önemli

Kurban satış ve kesim yerlerinde alınması gereken pandemi tedbirlerinin önemine de vurgu yapan Prof. Dr. Arslan, bu konudaki önerilerini şöyle sıraladı:

KORONAVİRÜS
Bilim Kurulu üyesinden 'kurban derisi' uyarısı: Risk olabilir

Kesim öncesi ve kesim sonrası mutlaka veteriner hekimin hayvanları muayene etmesi gerektiğini anlatan Arslan, kesimden kalan atıkların da sağlam poşetlere konularak belediye yetkililerine verilmesinin önemli olduğunu söyledi.

GÜNDEM
İstanbul'da kurbanlık hayvan denetimi