Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, görevi Mustafa Varank'tan devraldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına getirilen Mehmet Fatih Kacır, görevi Mustafa Varank'tan devraldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, görevi Mustafa Varank'tan devraldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına getirilen Mehmet Fatih Kacır, görevi Mustafa Varank'tan devraldı.

Kacır, Bakanlık makamındaki toplantı salonunda gerçekleştirilen devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, "Türkiye Yüzyılı" kabinesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak hizmet etme şerefini şahsına tevdi ettiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını sunduğunu söyledi.

Mustafa Varank'a bugüne kadar Bakanlıkta, Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda ortaya koyduğu liderlik, öncü rol, yaptığı ağabeylik için teşekkür ettiğini vurgulayan Kacır, şöyle konuştu:

Bu dönemde çok büyük gururları hep birlikte müşahede ettiklerini vurgulayan Kacır, şu değerlendirmede bulundu:

Kacır'ın, bakanlığı dönemindeki çalışmalarını anlattığı sırada araya giren Varank'ın, "Ben Fatih'e say demedim, kendi söylüyor." sözleri salondakileri güldürdü.

Yöneticilerin girdiği yerden, girdiği gibi başı dik, alnı açık ayrılmanın sadece bazı yöneticilere nasip olduğunu belirten Kacır, şunları kaydetti:

'Bakanlığın faaliyetlerini daha sık duyacak, takip edeceğiz'

Mustafa Varank da LGS'ye girecek öğrencilere başarılar diledi. Mutlu ve gururlu olduğunu belirten Varank, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız 21 yıllık iktidarın ardından yüzde 52,18'lik büyük başarıyı seçimlerde elde ederek tekrar Cumhurbaşkanı seçildi ve yüce Meclis'imizde yemin ederek tekrar görevi teslim aldı. Bu büyük gurur 'Türkiye Yüzyılı'nın kapılarını da açmış oldu." ifadelerini kullandı.

Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılı'nın kabinesini kamuoyuyla paylaştığını anımsatarak, şöyle konuştu:

Hayatlar gibi görevlerin de dünyada geçici olduğuna işaret eden Varank, görevlerin millete hizmet etme sevdasıyla yerine getirildiğinde netice alınabildiğini anlattı.

Varank, 5 yıllık görevin sonuna geldiklerini dile getirerek, "Bu bir takım çalışması 5 yıl boyunca bir kısmı bizden önceki bakan arkadaşlarımızın başlattığı biz kısmı ilk defa bizim dönemimizde gündeme gelen Togg'dan İMECE uydusuna, 42 Yazılım Okulları'ndan Türkiye'nin ilk 'unicorn'una kadar farklı ilkleri yaşadığımız biz dönemi geçirdik." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yol arkadaşlığını yapmaya ve onun hükümetinde çalışmaya gayret ettiklerini vurgulayan Varank, bunun bir ekip çalışması olduğunu bildirdi.

Varank, Türkiye'ye hizmet etme sevdasında kendilerine katkı sağlayan çalışma arkadaşlarına da teşekkür ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

Devir teslim sonrasında Bakan Kacır ve Varank, birbirine çiçek takdim etti.

GÜNDEM
Devir teslim töreninin ardından aracıyla bakanlıktan ayrılan Mustafa Varank: Bir Togg olmasa da bu da yerli

GÜNDEM
İçişleri Bakanlığına getirilen Ali Yerlikaya görevi Süleyman Soylu'dan devraldı