Şentop: Fransa'yı savunmak mazlum Tunusluya kalmamalı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisinden Tunus asıllı parlamenter Sonia Krimi’nin Twitter’dan yaptığı açıklamalara cevap verdi. Şentop, "Kökenini hatırlatmayı, kökenine saldırı olarak algılayan, kökeninden utanan kişidir. Fransa'yı savunmak yeni vatandaş mazlum Tunuslu'ya kalmamalı. Tam bir "Stockholm sendromu" dedi.

Mustafa Şentop

NATO Parlamenter Asamblesi 99. Rose-Roth Semineri'nde, Türkiye'nin Ermenilere karşı sözde soykırım uyguladığı iddiasında bulunan Fransız parlamenter Sonia Krimi'nin kendisi için Twitter'dan yaptığı açıklamalara cevap verdi.

Şentop yaptığı açıklamada, "Kökenini hatırlatmayı, kökenine saldırı olarak algılayan, kökeninden utanan kişidir. Fransa’yı savunmak yeni vatandaş mazlum Tunuslu’ya kalmamalı. Tam bir “Stockholm sendromu”. @Sonia_Krimi" dedi.

Şentop sözlerini şöyle sürdürdü:

Ne olmuştu?

NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) 99. Rose-Roth Semineri ve Akdeniz Ortadoğu Özel Grubu Ortak Toplantısında Şentop, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 24 Nisan'ı "anma" günü ilan etmesine de tepki göstermişti.

"Fransa Cumhurbaşkanı'nın bu dayatmacı kararı aynı zamanda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile Fransız Anayasa Mahkemesi içtihatlarını yok sayarak kendi vatandaşlarının da ifade özgürlüğünü kısıtlamaktadır" diyen Şentop, şöyle devam etti:

Krimi, Çavuşoğlu'nun cevabının ardından salonu terk etmişti

DÜNYA
Adresi yanlış yazdı demokrasi dersi vermeye kalktı

GÜNDEM
Bakan Çavuşoğlu: Haddinizi bildirmeye devam edeceğiz