VAN

Serinlemek için Van Gölü'ne giren çocuklar akıntıya kapıldı: 2 ölü

Van Gölü'nde serinlemek isterken akıntıya kapılan 6 çocuktan 2’si boğuldu, 1’i ise kayboldu. 3 çocuk ise kendi imkanlarıyla kıyıya çıktı.

Haber Merkezi DHA
Serinlemek için Van Gölü'ne giren çocuklar akıntıya kapıldı.

Olay, öğle saatlerinde Tuşba ilçesinde Van Gölü’nde meydana geldi. Kale civarındaki sahilde yaşları 14 ile 16 arasında değişen 6 arkadaş, serinlemek için suya girdi. Bir süre sonra akıntıya kapılan çocuklar, suda çırpınmaya başladı.

İKİ CANSIZ BEDENE ULAŞILDI

Çocuklardan 3’ü kendi imkanlarıyla kurtulup, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye polis, itfaiye, sağlık, AFAD ve Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Arama çalışması başlatan ekipler, çocuklardan 2’sinin cansız bedenine ulaştı.
Ekiplerin kayıp çocuğu arama çalışmaları sürüyor.

FOTOĞRAF 7
Denizli'de 2 genç 'heyecan olsun' diye arama kurtarma ekiplerini 5 saat boyunca dağ taş dolaştırdı
Denizli'de yakalanmamak için telefondan sim kartı çıkartarak 'kanyonda mahsur kaldık' yalanıyla asılsız ihbar yapan 2 genç, seferber olan onlarca kişilik ekibi gece karanlığında 5 saat boyunca dağ taş dolaştırdı. Akıllarınca aldıkları önleme rağmen teknoloji sayesinde yerleri tespit edilen gençler, yalanları 'inandırıcı olsun' diye uğultu yaptıkları boş odada yakalandı.