Sinop’ta fırtına dolayısıyla okullar bir gün tatil edildi

Sinop Valiliği’nden alınan bilgiye göre, etkisini sürdüren fırtınanın getirebileceği aksaklıklar nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için şehir merkezi ve ilçelerde okullarda eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

Haber Merkezi İHA
Foto/arşiv

Konu ile ilgili Sinop Valiliği’nden yapılan açıklamada,
“Sinop’ta olumsuz hava koşulları ve şiddetli fırtına nedeniyle ilimiz ve tüm ilçelerimizde, 30 Kasım 2021 Salı günü tüm resmi ve özel okullar, özel eğitim kurumları, halk eğitim kursları, özel öğretim kursları, bir gün tatil edilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan; hamile ve engelli çalışanlarımız, bir gün süre ile idari izinli sayılacaklardır" denildi.

20 yıldır böylesini görmedik: Deniz taştı tekneler, ev ve iş yerleri su altında kaldı
Bursa'nın Gemlik ilçesinde saatte 90 kilometre hıza ulaşan lodos ve sağanak yağış Marmara Denizi'ni taşırdı. Çok sayıda tekne karaya vururken, ev ve iş yerlerini su bastı. Bir çok araçta maddi hasar oluşurken karaya vuran dalgaların boyu 5 metreyi aştı. Barınakların perişan halde olduğunu gözyaşları içinde anlatan balıkçılar 20 yıldır böyle hava şartları görmediklerini belirtti. Balıkesir'de ise gündüz saatlerinde orta şiddette esen lodos, gece etkisini arttırdı. Sert esen lodosa ağaçlar dayanamadı. Bazı evlerin çatıları uçarken, bir otobüs durağı ise yıkıldı.

Kocaeli'de feci ölüm: Tamir etmek isteği çatıyla metrelerce uçup hayatını kaybetti.

Fırtınaya denizin ortasında yakalanan feribotta korku dolu anlar