Bakan Koca: Bin 588 hastanın nakli uçak ve helikopterle yapıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 6 ayda yurt içinde uçak ve helikopter ambulansla nakledilen hasta sayısının bin 588 olduğunu duyurdu.

Haber Merkezi DHA
Bakan Fahrettin Koca

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Uçak ve helikopter ambulanslarla son 6 ayda tedavi için yurt içinde nakli yapılan toplam hasta sayısı 1588'dir. 1588 vakadan 510'u uçak ambulans, 1078'i helikopter ambulans ile nakledilmiştir. Son 6 ayda, yurt içinde nakli yapılan hasta çocuk ve yenidoğan sayısı ise 377" dedi.

Bakan Koca'dan esprili paylaşım: Fahrettin Koca'yı tanımadığımız günlere dönüyoruz

Bakan Koca'dan maske açıklaması: Başka pek çok konuyu ele alacağız

FOTOĞRAF 10
​Bakan Koca 'Nisa bebekten sevindirici haber var' diyerek duyurdu: İlk kez tepki verdi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'un Pendik ilçesinde annesi tarafından terk edilen ve kendisini emziren acil tıp teknisyeni tarafından Nisa Mihriban adını alan bebeğin sağlık durumuna ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Geride kalan gün medyaya yansıyan 'beyin ölümü gerçekleşti' iddialarını yalanlayan Bakan Koca, bugün de sevindirici bir haber verdi. Bakan, "Durumu beyin ölümü açısından takip edilen Nisa bebekten sevindirici haber var. Hastaneye kaldırıldıktan sonra ilk kez, ağrılı uyaranlara bilinçli olmasa da tepki veriyor." dedi.

Bakan Koca: Sağlık personeli görevi kötüye kullanmadığı sürece tazminat ödemeyecek