21 ilde FETÖ'ye ankesör operasyonu: 76 adrese eş zamanlı baskın

15 Temmuz'da Türkiye'yi kana bulayan FETÖ üyelerinin tespiti için yürütülen 'Ankesörlü telefon soruşturması' kapsamında aralarında muvazzaf albay, yüzbaşı, üstteğmen ve KHK ile ihraç edilen askeri personelin bulunduğu 53 kişiye yönelik İstanbul merkezli 21 ilde 76 adrese operasyon başlatıldı.

Haber Merkezi İHA
Arşiv

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanması soruşturmasında haklarında gözaltı kararı çıkarılan aralarında muvazzafların da bulunduğu 53 şüphelinin yakalanması için İstanbul merkezli 21 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Doğu Perinçek'ten yıllar sonra olay itiraf: FETÖ Erol Mütercimler aracılığı ile bir fotoğraf karesi için 5 milyon dolar teklif etti

İTİRAFÇI BEYANLARI VE TEKNİK ANALİZLER ELE VERDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, örgüt içi haberleşme amacıyla ''örgüt yöneticisi (sivil)'' tarafından ankesör veya sabit hatlardan arananların tespit edilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

  • Bu kapsamda, alınan itirafçı beyanları ile yapılan teşhisler ve teknik analizler sonucunda, aralarında muvazzaf, emekli, ihraç ve istifa eden askerlerin de bulunduğu 53 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Makamdan ‘abi’ye telefon: 2014 sonuna kadar “patates hat” kullanmışlar

21 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN

  • Savcılığın talimatı ile harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanması amacıyla İstanbul merkezli 21 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.

Devam eden operasyon kapsamında, şüphelilerin bir bölümünün yakalandığı ve adreslerdeki aramaların sürdüğü bildirildi.

7 ilde FETÖ operasyonu: ByLock kullanan 51 kişi aranıyor

17 ilde şafak operasyonu: PKK propagandası yapan terörist hacker çetesi çökertildi

İktidara yakın şirketlere el koyacağız: CHP'li Selik Sayek Böke özel sektöre tehditler savurdu

İtirafçı olmayın baskısı: FETÖ'cüler itirafçı olmakta ısrarcı olanları deşifre etmekle tehdit etti

FETÖ'nün avukatlık yapılanması soruşturmasında 60 gözaltı kararı