Trabzon'da heyelan: O anlar kamerada

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde akaryakıt istasyonunun arka kısmındaki yamaçta heyelan meydana geldi. Toprak yığını ve taşların aşağıya doğru aktığı anlar, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Haber Merkezi DHA
Trabzon'da heyelan anı kamerada

Akçaabat-Düzköy kara yolu üzerindeki bir akaryakıt istasyonunun arka kısmını çevreleyen istinat duvarı üzerindeki yamaçta dün heyelan oldu.


Toprak yığını ve taşlar hızla akarak akaryakıt istasyonun duvarına kadar yanaştı.


Alanda temizleme çalışması başlatılırken, heyelan anları cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntüde; heyelanda toprak ve taş kütlelerinin saniyeler içerisinde sürüklendiği ve çevreye toz bulutu yayıldığı görülüyor.

Saniye saniye heyelan anı !
Giresun'un Yağlıdere ilçesinde karların erimesiyle birlikte Yağlıdere Deresi'nin membasında meydana gelen heyelan kameraya böyle yansıdı.
Giresun'un Yağlıdere ilçesinde karların erimesiyle birlikte Yağlıdere Deresi'nin membasında toprak kayması meydana geldi. Doğal afette can ve mal kaybı yaşanmazken, heyelan anı ise vatandaşlar tarafından böyle görüntülendi. Görüntülerde kayan toprak, karayolunu kaplarken, facianın da eşiğinden dönüldü.

FOTOĞRAF 10
Karadeniz'de tehlike kapıda: Daha yoğun bekleniyor! Uzmanlar mayıs ayını işaret ederek uyardı
Doğu Karadeniz Bölgesi'nde sıcaklık artışı ile başlayan ani kar erimeleri sürüyor. Heyelan ve taşkınların yaşandığı bölgede yapılar yıkılıyor, tarım arazileri zarar görüyor, altyapı ve üstyapıda hasarlar oluşuyor. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi, ekoloji ve ekosistem uzmanı Prof. Dr. Turan Yüksek, “Havanın ısınması ve karların hızla erimesi, hava güneşli bile olsa heyelan tehlikesinin daha da artmasına sebep olabilir. Vadi içlerinde yol güzergahlarını kullanacakların dikkatli olması gerekiyor. Mayıs ve sonrasında vadilerin iç bölgelerinde daha yoğun heyelan olmasını öngörüyoruz” dedi.

Ordu'da korkutan heyelan: Vatandaşların kaçış anları kamerada
Ordu'da Aybastı-Kabataş karayolunda heyelan meydana geldi. Heyelan nedeniyle yolun tek şeridi trafiğe kapatıldı. Heyelan anı bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.