Türk karasularına itilen 120 düzensiz göçmen kurtarıldı

Aydın’da sekiz farklı operasyonda Yunanistan unsurları tarafından Türk karasularına itilen 120 düzensiz göçmen sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Haber Merkezi İHA
Kurtarılan düzensiz göçmenler işlemlerinin ardından il göç idaresi müdürlüğüne gönderildi.

Yunanistan unsurları tarafından Türk karasularına bırakılan ve kendi imkanları ile Bayrak Adası’na çıkan 8 düzensiz göçmen ile Kuşadası açıklarında 112 düzensiz göçmen olmak üzere, sekiz farklı operasyonda yunan unsurları tarafından ölüme terk edilen toplamda 120 düzensiz göçmen kurtarıldı. Kurtarılan düzensiz göçmenler işlemlerinin ardından il göç idaresi müdürlüğüne gönderildi.

FOTOĞRAF 5
İzmir açıklarında can pazarı: Yunanistan ölüme terk etti 166 kaçak göçmen kurtarıldı
İzmir'in Seferihisar, Dikili ve Çeşme ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen 166 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı.

FOTOĞRAF 18
Kaçak göçmenler kaldığı geri gönderme merkezi kapılarını açtı
İran üzerinden Türkiye'ye yasa dışı yollardan girip güvenlik güçlerince yakalanan kaçak göçmenlerin yakalanıp getirildiği Van'daki İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı geri gönderme merkezi, kapılarını açtı. 5 ay ile 1 yıl arasında merkezde ağırlanan göçmenlere açılan kurslarda Türkçe, el sanatları, kuaförlük gibi eğitimler veriliyor. Psiko-sosyal destek verilen göçmen çocuklar ise kapalı ve açık alanda oluşturulan oyun merkezlerinde oyun oynayıp, boyama yaparak zaman geçiriyor.