Türkiye'nin en soğuk ili oldu: Sıfırın altında 27 dereceyi gördü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, bu gece Bolu, Türkiye'nin en soğuk ili olarak kayıtlara geçti. Hava sıcaklığı ilde sıfırın altında 27 derece olarak ölçüldü.

Haber Merkezi AA
Foto/arşiv

Bolu Batı Karadeniz Orman Araştırma İstasyonu'nda hava sıcaklığı sıfırın altında 27 derece olarak kaydedilirken, Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki Akdağ Tabiat Parkı sıfırın altında 23,3 derece ile ikinci sırada yer aldı.

Türkiye'nin en soğuk üçüncü yeri ise sıfırın altında 22,2 dereceyle Ardahan'ın Göle ilçesi oldu.

Öte yandan soğuk hava, Bolu'da günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Apartmanların çatılarında buz sarkıtları oluşurken, sürücüler buzlu yollarda ilerlemekte güçlük çekti.

FOTOĞRAF 22
Kar sonrası İstanbul'da şaşırtmayan görüntüler: Vatandaşlar içerisinde zıplayarak hareket ettirmeye çalıştı
İstanbul'da etkili olan kar yağışı sonrası yine aynı manzaralar ortaya çıktı. Şehir genelinde kitlenen trafik ve kayan araçların yanı sıra İETT otobüslerinin karla imtihanı da objektiflere yansıdı. Ümraniye'de etkili olan kar yağışı sonrası yolda kalan İETT aracında bulunan yolcular otobüs içerisinde zıplayarak aracı hareket ettirmeye çalışırken, Sultangazi'de ise kar yağışı nedeniyle yolda kalan İETT otobüsünü vatandaşlar iterek kurtardı.

FOTOĞRAF 16
İstanbul'da kar yeniden etkisini göstermeye başladı: E-5 beyaza büründü araçlar ilerlemekte güçlük çekti
İstanbul'da 9 Mart'tan bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini artırdı. Kar yağışı aniden bastırınca Cevizlibağ'daki E-5 karayolu beyaza büründü. Kar nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü yolda araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

FOTOĞRAF 12
İstanbul’da kar fırtınası sonrası yollar boş kaldı: Yüzde 15'e kadar düştü
İstanbul'da kar yağışı nedeniyle araçlarını kullanmayan vatandaşların toplu taşıma araçlarına yönelmesiyle yollar boş kaldı. İBB trafik verilerine göre İstanbul trafiği 08.30 sıralarında yüzde 15 olarak ölçüldü. Pendik D-100 karayolunda boş kalan yollar havadan görüntülendi.

FOTOĞRAF 15
İstanbul'u vuran kar devam edecek mi? Beş günlük hava durumu belli oldu
Uzun süredir uyarıları yapılan kar fırtınası dün akşam saatlerinde İstanbul'u vurdu. Yollarda trafik kitlenirken kar nedeniyle çok sayıda kaza da meydana geldi. Mega kenti felç eden kar fırtınasının ne kadar süreceği de merak konusu oldu. Meteoroloji beş günlük hava durumu tahminini paylaştı. İşte il il hava durumu..