Uğurlar olsun Gardaş: Azeri 'alev savaşçıları' yurttan ayrıldı

Türkiye'nin farklı noktalarında çıkan orman yangınlarıyla mücadeleye destek için Azerbaycan'dan gelen

363 kişilik ekip, Türkiye'den ayrıldı.

Haber Merkezi AA
Ekip, AFAD ve Artvin Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerince uğurlandı.

Yangınların söndürülmesinden sonra Azerbaycan'a dönmek için 94 itfaiye aracıyla Türkiye-Gürcistan sınırındaki Sarp Sınır Kapısı'na gelen 363 kişilik ekip, bir gün süreyle burada konakladı.

Artvin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde ihtiyaçları karşılanan ekip, bugün sınır kapısından çıkış yaptı.

Ekip, AFAD ve Artvin Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerince uğurlandı.

Azerbaycanlı itfaiye erlerinin Türk bayrağı hassasiyeti: Onu yanmaya bırakmayız

FOTOĞRAF 11
Görev tamam: Gardaş 'alev savaşçıları' Azerbaycan'a alkış ve dualarla uğurlandı
Marmaris'te 29 Temmuz'da başlayan ve Muğla'nın Seydikemer, Köyceğiz, Kavaklıdere, Menteşe, Yatağan, Milas ve Bodrum ilçelerinde devam eden orman yangınlarını söndürmek için Azerbaycan'dan gelen 732 personel görevlerini tamamlayarak, Muğla'dan Azerbaycan'a uğurlandı.

Marmaris'te alevlerle boğuşan Azerbaycanlı itfaiyecilerin Türk bayrağı hassasiyeti
Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangını için Azerbaycan'dan gelen itfaiyecilerin Türk bayrağına olan saygı ve duyarlılıkları takdir gördü. Azerbaycan itfaiyesine komuta edenlerden Kamil Dünyamaliyev, 'Türkiye bizim kardeşimiz. Azerbaycan ile Türkiye her zaman kardeş olacaktır. Son günümüze kadar Türkiye'nin yanındayız. Marmaris'te orman yangını söndürmek için geldik. Ev yanıyordu, evin içine girdim baktım kimse yoktu. Türk bayrağını gördüm ve onu aldım. Bayrak bizim için çok önemli.' ifadelerini kullandı.