Yalova merkezli 3 ilde kaçak göçmen operasyonu

Yalova merkezli 3 ilde polis ekiplerince göçmen kaçakçılarına yönelik operasyonda, Afganistan uyruklu 4 şüpheli yakalanıp, gözaltına alındı. Ayrıca baskın yapılan 11 evde 32 kaçak göçmen yakalandı.

Haber Merkezi DHA
Arşiv

Yalova merkezli 3 ilde polis ekiplerince göçmen kaçakçılarına yönelik operasyonda, Afganistan uyruklu 4 şüpheli yakalanıp, gözaltına alındı. Ayrıca baskın yapılan 11 evde 32 kaçak göçmen yakalandı.
Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte Afganistan uyruklu 4 şüphelinin genellikle aynı uyruklu göçmenleri kaçak yollardan Türkiye’ye getirdikleri, bu kişileri günlük işlerde çalıştırarak kazandıkları paradan komisyon aldıkları ve parayı ‘Hawala’ yöntemiyle akladıkları bilgisine ulaştı. 4 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Yalova, İstanbul ve Sakarya’daki 11 eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda Afganistan uyruklu F.A.N., M.T., İ.A. ile F.A. yakalanıp, gözaltına alındı. Baskın yapılan evlerdeki 32 kaçak göçmen de yakalanıp, haklarında idari soruşturma başlatıldı.


Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 şüpheli ile yakalanan 32 kaçak göçmen, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin savcılık sorgusu sürüyor.

FOTOĞRAF 18
Kaçak göçmenlerin İHA'lar ile takip edilip yakalanma anları kamerada
Türkiye genelinde jandarma tarafından yılbaşından 19 Mayıs 2022'ye kadar yakalanan düzensiz göçmenlerin yüzde 63'ünün doğu ve güneydoğu sınır illerinde, yüzde 37'lik oranın ise ülkenin diğer bölgelerinde yakalandığı belirtildi. Göçmenlerin çeşitli tarihlerde sınırdan ve denizden kaçak geçerken insansız hava araçları ile takip edilerek yakalanma anları kameralara yansıdı.

İçişleri Bakanlığı: 18 bin 256 Afganistanlı kaçak göçmen ülkesine gönderildi

Yalova merkezli operasyonda 32 düzensiz göçmen yakalandı
Yalova merkezli 3 ilde düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda, ülkeye yasa dışı yollarla getirdikleri düzensiz göçmenleri çalıştıran Afganistan uyruklu 4 şüpheli ile 32 düzensiz göçmen yakalandı. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Yalova Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığıyla ilgili Afganistan uyruklu 4 şüpheliyi takibe aldı. Yaklaşık 4 aylık teknik ve fiziki takibin ardından Yalova merkezli İstanbul ve Sakarya'da belirlenen 11 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, özellikle Afganistan uyruklu düzensiz göçmenleri kaçak yollardan ülkeye getirerek kiraladıkları evlerde barındıran, çeşitli gündelik işlerde çalıştırarak komisyon karşılığında gelir elde edip 'Hawala' olarak tabir edilen yasa dışı bankacılık faaliyeti yürüterek suç gelirlerini akladıkları ileri sürülen Afganistan uyruklu F.A, N.M.T, İ.A. ile F.A. gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edildi. Operasyonda ayrıca adreslerde bulunan 32 düzensiz göçmenden 18'inin sınır dışı edildiği, 14'ünün işlemlerinin devam ettiği belirtildi.