Yalova’da uyuşturucu operasyonu: 20 kişi gözaltına alındı

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen eş zamanlı uyuşturucu operasyonunda 20 kişi gözaltına alındı.

Haber Merkezi İHA
Yalova

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen eş zamanlı uyuşturucu operasyonunda 20 kişi gözaltına alındı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda Bağlarbaşı Mahallesi’nde birçok ikamette eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. 20 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda şüpheli şahısların ikametleri narkotik madde arama köpekleri ’Zeytin’ ve ’Gölge’ eşliğinde arandı.

Aramalarda 296,35 gram esrar, 122 sentetik ecza grubu hap, 7.35 gram metamfetamin, 1.33 gram skunk maddesi, 1.30 gram sentetik kannabinoid, 1 kök kenevir bitkisi, kenevir bitkisi yetiştirmek ve üretmek için kurulu vaziyette özel donanımlı ısı ve ışık panelleri, havalandırma sistemleri, hassas terazi, pompalı tüfek, tabanca ve bu silahlara ait mühimmat ele geçirildi.

Şüphelilerden M.A. ve M.B. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak suçu ile ilgili gözaltına alınan O.C., E.E., N.B., C.A. ve H.K. hakkında da adli işlem gerçekleştirildi. Gözaltına alınan diğer zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

FOTOĞRAF 5
Korku mahallesi: Titreyerek oturuyoruz
Yalova merkez Bayraktepe Mahallesi'ndeki yaklaşık 100 bina, zeminde yaşanan problem nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bina ve yollarda çatlaklar oluşması üzerine 10 ailenin korkarak evlerini terk ettiği binalar adeta Pizza Kulesi'ni andırdı. Gidecek yer bulamayan vatandaşlar ise göçük sesleriyle her an deprem kabusunu yaşıyor.

FOTOĞRAF 8
Yalova’da kendi sınıfında dünyada tek denizaltı havuzu denize indirildi
Milli Savunma Bakanlığının projesi çerçevesinde yapılan ve kendi sınıfında dünyada tek olma özelliğine sahip "3000 Tonluk Denizaltı Havuzu" düzenlenen törenle denize indirildi. Milli Savunma Bakanlığı Tersaneler Genel Müdürlüğü ile Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi (ASFAT) iş birliğiyle yapımı tamamlanan denizaltı havuzu, Yalova'daki Hicri Ercili Tersanesi'nde düzenlenen törenle denize indirildi. Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda hizmet verecek denizaltı havuzu, 28 personel ve 14 denizaltı nöbetçi personelinin 5 gün boyunca ikmal yapmadan barınma kapasitesine sahip olacak.