Yatağa bağımlı kayınvalidesini selden üst kata taşıyarak kurtardı: Ölümle burun buruna geldik

Bartın’da yaşanan sel felaketi sonrası evinin bodrumunu gençlik merkezi gönüllüleriyle temizleyen Maviye Aksoy, yatağa bağımlı kayınvalidesini üst kata taşıyarak selden kurtardığını anlattı.

Haber Merkezi İHA
Yatağa bağımlı kayınvalidesini selden üst kata taşıyarak kurtardı.

Bartın’da yaşanan sel felaketi sonrası evinin bodrumunu gençlik merkezi gönüllüleriyle temizleyen Maviye Aksoy, yatağa bağımlı kayınvalidesini üst kata taşıyarak selden kurtardığını anlattı.

DEHŞETİ ANLATTI


Selin en çok mağdur ettiği Zafer köyünde çalışmalar sürüyor. Evinin bodrumunu ve ardiyesini sel basan ve eşyaları kullanılamaz hale gelen 48 yaşındaki Maviye Aksoy, sel dehşetini anlattı.

ABDEST ALDIK


Sel sırasında iki kızı ve yatağa bağımlı kayınvalidesini üst kata taşıyarak kurtardığını anlatan Aksoy. "Çok korkmuştum. Ölümle karşı karşıya geldim. Su az az gelmeye başladı. Hastam vardı onu çıkartmaya başladık. Zorla üst kata çıkartabildik. Sonra eşyaları kurtarmaya çalıştık. Sel suları yükseldi. Ardiyeler birbirine girdi. Abdest aldık, Kuran okumaya başladık. Dua ettik. Evde yatağa bağımlı kayınvalidem, iki kızım vardı. Eşim ve oğlum Bartın’daydı. Eşime ulaştım. Canımıza bir şey olup olmadığını sordu. Bende bizde herhangi bir şey olmadığını söyleyince eşyalara olan zararın önemli olmadığını söyledi. Gençlik Merkezinden gençler geldi. Devletimizden Allah razı olsun" diye konuştu.

FOTOĞRAF 16
Selin vurduğu Ayancık’ta 35 yıllık afet evleri yıkıldı
Sinop'un Ayancık ilçesinde, 9 kişinin hayatını kaybettiği, altyapıda hasarların oluştuğu sel felaketinin izleri silinmeye çalışılıyor. 526 afetzedenin helikopterlerle alınarak kurtarıldığı ilçede selden en fazla etkilenen Babaçay köyünde yıkılan 40 yapının da 37 yıl önce heyelan sonrası afet evleri olarak inşa edildiği ortaya çıktı.

FOTOĞRAF 35
Bartın'da ekipler selin izlerini silmeye çalışıyor
Bartın'ın Ulus ilçesinde, selden zarar gören alanlarda ekiplerin yoğun çalışması devam ediyor. Hasar tespit çalışmaları sürdürülmeye devam ederken köyde kurulan Türk Kızılay ikram aracı, vatandaşlara ve ekiplere yiyecek içecek yardımında bulunuyor.

FOTOĞRAF 9
Sel felaketinin boyutu helikopterden daha net göründü
Batı Karadeniz'de selin yuttuğu Ayancık, Türkeli ve Bozkurt ilçelerindeki felaketin boyutu helikopterden daha net bir şekilde görüldü.