Yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı

Kahramanmaraş’ta hayvanlarını yemlemek için gittikleri bağ evinde mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı.

Haber Merkezi İHA
​Yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı.

Olay, Dulkadiroğlu ilçesi Ahır Dağı Durnalı mevkiinde meydana geldi. İsimleri açıklanmayan 4 kişi 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak, araçlarıyla bağ evine geldiklerini, hayvanlarını yemlediklerini ve yoğun kar nedeniyle mahsur kaldıklarını belirtti.


  • Mahsur kalanların konum attıkları bölgeye karla mücadele ekipleri ve AFAD ekipleri sevk edildi. Bin 800 metre rakıma sahip Durnalı mevkiinde mahsur kaldıkları tespit edilen bölgeye navigasyon yardımıyla gidildi.

Zaman zaman kar küreme araçlarının dahi zorlandığı operasyonda kar ve buzlanma nedeniyle bölgeye ancak 3 saatte ulaşıldı.

Karlı dağda mahsur kalan 4 kişi AFAD ekiplerinin yardımıyla indirilerek sağlık ekiplerine teslim edildi. 4 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Rize'de dere yatağında mahsur kalan köpeği belediye ekipleri kurtardı
Rize'de sağanak sonrası debisi yükselen derede mahsur kalan köpek ekiplerce kurtarıldı.

Kentte sağanak sonrası Reşadiye deresinin debisi yükseldi. Bu sırada bir sokak köpeği dere yatağında mahsur kaldı. İhbar üzerine gelen belediye ekipleri merdiven ile dere yatağına inerek bir oyuğa sığınan köpeğe ulaştı. İtfaiye erinin kucağına aldığı köpek sokağa bırakıldı.

Evde yangın çıktı: Mahsur kaldığı balkondan itfaiye ekipleri kurtardı

Kahramanmaraş'ta karda mahsur kalan Oğuz bebek hastaneye ulaştırıldı
Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Karadut Mahallesi'nde hastalanan ve yoğun kar yağışı nedeniyle bölgede ailesiyle beraber mahsur kalan bir yaşındaki Oğuz bebek, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yapılan çalışma ile bulunduğu yerden kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Elbistan Devlet Hastanesine kaldırılan bebeğin durumunun iyi olduğu öğrenildi.