Yollar kardan kapandı 87 yaşındaki Nazife nine için ekipler seferber oldu

Karabük’ün Yenice ilçesinde evinde rahatsızlanan 87 yaşındaki Nazife Alagöz’e ulaşmak isteyen ambulans, karla kaplı yolda çıkamayınca, yaşlı kadın İl Özel İdare ekiplerinin yardımı ile evinden alındı.

Haber Merkezi İHA
Yollar kardan kapandı 87 yaşındaki Nazife nine için ekipler seferber oldu.

Karabük’ün Yenice ilçesinde evinde rahatsızlanan 87 yaşındaki Nazife Alagöz’e ulaşmak isteyen ambulans, karla kaplı yolda çıkamayınca, yaşlı kadın İl Özel İdare ekiplerinin yardımı ile evinden alındı.

KAR KALINLIĞI 30 SANTİMETRE


Yenice ilçesine bağlı Değirmenyanı köyü Alagözler Mahallesindeki evinde nefes darlığı sonucu rahatsızlanan 87 yaşındaki Nazife Alagöz’ün yakınları 112 ekiplerinden yardım istedi. Yaşlı kadını almak için yola çıkan 112 ekipleri, yoğun kar yağışı sonrası yer yer kar kalınlığının 30 santimetreye bulduğu yolda ilerleyemedi.

YAŞLI KADIN HASTANEYE KALDIRILDI

Bunun üzerine ekipler, bölgede çalışma yapan İl Özel İdare ekiplerinden yardım istedi. Özel idareye ait 4 çarpı 4 pikapla köye ulaşan ekipler, yaşlı kadını branda sedye ile araca kadar karlı yolda taşıdı. Buradan pikaba alınan Nazife nine, ambulansa kadar getirilerek 112 ekiplerine teslim edildi. Yaşlı kadın tedavi için Yenice Devlet Hastanesine kaldırıldı.

FOTOĞRAF 5
Zabıta ekipleriyle tartıştı, kendisini ateşe verdi: Seyyar kömürcü hayatını kaybetti
Muğla'nın Marmaris ilçesinde boş arazide sattığı mangal kömürü çuvallarını almasını isteyen zabıta ekiplerine kızarak, üzerine benzin döküp kendini yakan Süleyman Ekici (63), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

FOTOĞRAF 36
İstanbul'da kar alarmı: Uzmanlar tarih vererek uyardı
Yurt genelinde kar ve soğuk hava etkisini gösterirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü de hava durumu ile ilgili son tahminlerini yayınladı. "İstanbul'a kar yağacak mı?" sorusu vatandaşların en çok merak ettiği sorular arasında yer alıyor. İstanbul'un yüksek kesimlerinde meydana gelen kar yağışının etkisi kısa sürede sona ermişti. Bu hafta sonu başlayacak yarı yıl (sömestr) tatilinde kar yağışının devam edip etmeyeceği merak ediliyor. Peki, İstanbul'a kar yağacak mı, İstanbul'a kar ne zaman kar yağacak? İşte detayları...

FOTOĞRAF 9
Yanardağ patlaması sonrası Tonga'daki felaket böyle görüntülendi
Büyük Okyanus'ta yer alan ve 169 adadan oluşan Tonga'da hafta sonu gerçekleşen yanardağ patlamasının ardından tsunami vurdu. Yaşan olaylar nedeniyle ülke bir kül tabakasıyla kaplandı. Okyanusun altında bulunan ana iletişim kablosunun kopması nedeniyle haber alınamayan ülkeye keşif uçakları gönderiliyor. Havadan çekilen fotoğraflar, Tonga'nın tsunami ve volkanik patlamanın yol açtığı felaket nedeniyle ağır bir şekilde tahribata uğradığını gösterdi. Bazı bölgeler adeta haritadan silinirken, neredeyse sağlam bina kalmadı.

FOTOĞRAF 3
Ardahan’da Sibirya soğukları
Ardahan'da dondurucu soğuklar etkili olmaya devam ediyor. Soğuk hava, özellikle gece ve sabah erken saatlerde etkili olurken, vatandaşlar araçlarını çalıştırmakta güçlük çekti.