Ünlü Gazeteci Halit Kıvanç vefat etti! Halit Kıvanç kimdir?

Halit Kıvanç 97 yaşında hayatını kaybetti. Gazeteci, sunucu ve radyocu olan Kıvanç, eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. Birçok gazetede çalışan Kıvanç, hakim olarak bir dönem görev yaptı. Halit Kıvanç 97 yaşında hayatını kaybetti. Halit Kıvanç'ın vefat haberinin ardından vefat nedeni, kaç yaşında olduğu ve hayatına dair detaylar merak kazandı. İşte Halit Kıvanç'ın hayatı ve vefatına ilişkin bilgiler...

Halit Kıvanç

Usta gazeteci ve sunucu Halit Kıvanç (97) hayata veda etti. Türkiye'nin en ünlü ve en uzun süre çalışmış sunucularından Kıvanç'ın vefatını, oğlu yazar Ümit Kıvanç sosyal medya hesabından duyurdu. Ümit Kıvanç, paylaşımında "Bizimle birlikte sevenlerinin de başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

HALİT KIVANÇ NEDEN VEFAT ETTİ?

Halit Kıvanç'ın hayatını kaybettiği haberini oğlu Ümit Kıvanç duyurdu. Vefat sebebi ise açıklanmadı.

HALİT KIVANÇ'IN CENAZESİ NE ZAMAN KALDIRILACAK?

Halit Kıvanç'ın cenazesi yarın (27 Ekim Perşembe günü) öğleyin Zincirlikuyu Camisi'nde kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

SİYASİLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halit Kıvanç'ın vefatı dolayısıyla sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayımladı. Erdoğan yayımladığı mesajda açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Kıvanç'ın vefatından duyduğu üzüntüyü şöyle dile getirdi:

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kıvanç için yayımladığı taziye mesajında, ifadelerine yer verdi.

'MEKANI CENNET OLSUN'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, paylaşımında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da üzüntüsünü dile getirdiği mesajında şunları söyledi:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da Kıvanç'ın vefatı için taziye mesajı yayımladı. Bakan Yanık mesajında, ifadelerinde bulundu.

HALİT KIVANÇ KİMDİR?