7 Ağustos hava durumu raporu: Meteoroloji'den fırtına ve yağmur uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 Ağustos hava durumu raporunu yayınladı. Yapılan son tahminlere göre; Trakya başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nin genelinde fırtına beklenirken Ege’de sıcaklıkların bir ila 3 derece arasında düşeceği tahmin ediliyor. Bununla birlikte Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Peki, bugün hava durumu nasıl? İşte, 7 Ağustos hava durumu raporu…

Haber Merkezi Diğer
Meteoroloji'den fırtına ve yağmur uyarısı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 7 Ağustos hava durumu raporuna göre; Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

  • Hava sıcaklığının ise Kıyı Ege'de bir ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Adana cayır cayır: Hissedilen sıcaklık 47 derece, sokaklar bomboş

Trakya için fırtına uyarısı

Rüzgarın Trakya'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Kurban Bayramı'nda 'eyyam-ı bahur' sıcaklıkları etkili olacak

Üç büyük şehir için 7 Ağustos Cuma günü kaydedilen hava durumu tahmini şu şekilde:

İstanbul 28°C: Az bulutlu

İzmir 33°C: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu

Ankara 35°C: Az bulutlu ve açık

FOTOĞRAF 13
Diyarbakır yanıyor: Termometreler 48 dereceye dayandı, uzmanlar uyardı
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Basra kaynaklı sıcak hava dalgası etkisini göstermeye başladı. Termometrelerin 48 dereceyi gösterdiği Diyarbakır'da, vatandaşlar sıcaktan korunmak için serin ve gölgelik alanları tercih etti. Uzmanlar, yaşlı ve kronik hastaların öğle saatlerinde dışarı çıkmamaları için uyarırken, günlük 2 ila 3 litre su tüketilmesi önerisinde bulundu.