Duayen besteci Muammer Sun vefat etti: Müzik tarihimizin en önemli isimlerindendi

Çağdaş Çoksesli Türk Müziği'nin gelişmesinde önemli katkılar sunan duayen besteci ve eğitimci Prof. Muammer Sun, 89 yaşında hayatını kaybetti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, başsağlığı mesajı yayımlayarak ""Müzik tarihimizin en önemli isimlerinden besteci ve eğitmen Muammer Sun'un vefat haberini büyük üzüntüyle öğrendim" dedi.

Muammer Sun

Türkiye'de çok sesli müziğin gelişmesinde önemli katkıları olan Muammer Sun, dün akşam kaldırıldığı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çoklu organ yetmezliği nedeniyle bugün vefat etti.

Besteciler, Orkestra Şefleri ve Müzikologlar Birliği Derneği (BESOM) Kurucusu ve Onursal Başkanı, Sun Yayınevi'nin kurucu ile yöneticisi de olan Muammer Sun, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu anlatan Cumhuriyet ve Kurtuluş film müziklerinin bestelerine imza atan isimdi.

HAYAT
TRT Ankara Radyosu Çoksesli Korosu 50'nci yıl dönümü galası

Ömrünü müziğe adayan ilklerin bestecisi

Ankara’da 1932'de doğan Muammer Sun, 1946’da Askeri Mızıka Okulunda müziğe başladı. 1953’te Ankara Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Bölümüne girerek Ahmed Adnan Saygun’un öğrencisi olan Sun, konservatuvarda, Mithat Fenmen ile piyano, Hasan Ferit Alnar ile koro ve orkestra şefliği, Muzaffer Sarısözen ile Türk Halk Müziği, Ruşen Ferit Kam ile klasik Türk musikisi, Kemal İlerici ile Türk müziği makamlar sistemi ve armonisi konularında çalıştı.

Muammer Sun kimdir?

HAYAT
Türk Sanat Müziği'ni tüm dünya tanıyacak