Gemicilerin depo ve sığınak alanıydı: Hoynat Adası cazibe merkezi haline geldi

Ordu'nun "Sakin Şehir" unvanlı Perşembe ilçesindeki geçmişte gemiciler tarafından depo ve sığınak alanı olarak kullanıldığı bilinen Hoynat Adası, turizme kazandırılmasına yönelik çalışmaların ardından doğaseverlerin ilgi odağı oldu.

Haber Merkezi AA
Ada ve çevresini her gün yüzlerce kişi ziyaret ediyor.

Kentin önemli turistik alanlarından adanın, geçmişte gemiciler tarafından depo ve sığınak alanı olarak kullanıldığı biliniyor.

Tepeli karabatak kuşlarının nadiren yuva yaptığı ve gümüş renkli martıların yaşam alanı haline gelen ada, kuş gözlemcileri tarafından ilgi görüyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, adanın karşısına seyir terası, kumsala inişi kolaylaştıran ahşap basamaklar, oturma grupları, korkuluk ve gözlem dürbünü yaptı.

Çevre düzenleme çalışmaları sonrası ada ve çevresini her gün yüzlerce kişi ziyaret ediyor.


Suriyeli Muhammed tedavi için Türkiye'de: İnşallah ülkeme yürüyerek döneceğim

FOTOĞRAF 19
İki bin 700 rakımlı Huser Yaylası'nda gün batımı manzarası görenleri hayran bırakıyor
Dünya Doğayı Koruma Vakfının koruma altına alınması gereken 200 ekolojik bölge arasında gösterdiği, 3 bin 937 metreyle Türkiye'nin en yüksek dördüncü dağı olan Kaçkarlarda bulunan yaylalara yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede kontrollü normalleşme döneminde ilgi artmaya başladı.

FOTOĞRAF 23
Hazırlıklar tamamlandı: 'Kayıp Kent Atlantis' kum üzerinde yükseldi
Antalya'da bu yıl 16'ncısı düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivalinde heykellerin yapımı tamamlandı. Eserlerde heykeltıraşlar tema gereği "Kayıp Kıta Atlantis"ten esinlendi. Festival direktörü Cem Karaca, "Bu yıl işlediğimiz 'Atlantis' teması efsanevi olması, belge ya da bilgi olmaması nedeniyle sanatçılarımızın hayal gücüyle ortaya koydukları fantastik eserleri barındırıyor" dedi.

FOTOĞRAF 15
Türkiye'de ilk olacak: 135 yıldır gemilere yol gösteriyordu artık turistik tesis olarak hizmet verecek
Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesi Yoroz Burnu'nda 135 yıldır gemilere yol gösteren tarihi Yoroz (Işıklı) Feneri yapılacak projeyle turizm tesisi olarak hizmet vermeye hazırlanıyor.