Bir bitmediniz: Oscar Ödülleri'ne En İyi Film için LBGT kriteri getirildi

Çeşitliliğe yer vermediği için yıllardır eleştirilen Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, her ödül töreni sonrası “Oscar çok beyaz” kampanyalarına maruz kaldı. Hiç de haksız olmayan bu eleştiriler karşısında yenilik yapma yoluna giden akademi, Oscar Ödülleri için 4 temel kriter getirdi. Fakat bu kriterler ile yeni bir eleştirinin de fitili ateşlendi. Hem ekran önünde hem de kamera arkasında uyulması gereken dört yeni ‘çeşitlilik kriteri’ akıllara durgunluk verecek cinsten. LGBTİ'lileri barındırmayan filmler 'En İyi Film' olamayacak.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv

LGBT, eş cinsellik, çocuk istismarı Tüm bunlarla ilgili her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Dünya toplumunun ahlak yapısını çökertmeyi hedefleyen lobi çalışmalarına Oscar Ödülleri de dahil oldu.

Oscar törenlerinde adaylar arasında çeşitlilik eksikliği nedeniyle tutarlı bir şekilde eleştirilen ve “Oscar çok beyaz” şeklinde protesto edilen Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, Oscar Ödülleri için 4 temel kriter getirdi.

Oscar Ödülleri'nde LGBT kriteri: Dünyanın en iyi filmi olsa da 'En İyi Film' olamayacak
LGBT, eş cinsellik, çocuk istismarı... Tüm bunlarla ilgili sinema sektöründe her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Dünya toplumunun ahlak yapısını çökertmeyi hedefleyen lobi çalışmalarına Oscar Ödülleri de dâhil oldu.Oscar törenlerinde adaylar arasındaki çeşitlilik eksikliği nedeniyle sürekli eleştirilen ve “Oscar çok beyaz” şeklinde protesto edilen Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, Oscar Ödülleri için 4 temel kriter getirdi. Hem ekran önünde hem de kamera arkasında uyulması gereken dört yeni 'çeşitlilik kriteri' akıllara durgunluk verecek cinsten. Kriterlerden birisi ise LGBT unsuru oldu. Eğer bir film LGBT'lileri barındırmıyorsa 'En İyi Film' olamayacak. Bunca yıldır bildiğini okuyan akademi ne oldu da böyle bir karar verdi? Oscar Ödülleri artık hangi kriterlere göre verilecek? Gelin birlikte inceleyelim…


Akademi’den yapılan açıklamada, “Standartlar, sinemaya giden seyircilerin çeşitliliğini daha iyi yansıtmak için ekranda ve kamera arkasında eşit temsili teşvik etmek için tasarlandı” denildi.

Fakat yapılan açıklama ile yeni eleştirinin de fitili ateşlendi.

Netflix'e pedofili tepkisi: Minnoşlar adıyla yayınlanan 'Cuties' isimli film çocuk istismarını normalleştiriyor

En iyi film için istenen dört kriter ise şöyle:

Oscar Akademisi, ‘En İyi Film’ kategorisinde yarışacak adaylar arasındaki çeşitliliği teşvik etmek, ayrıca ekran önünde ve arkasında eşit temsili sağlamak adına uyulması gereken dört temel kriter belirledi. Bu kriterlerin en az ikisini karşılama şartı getirildi.

Netflix'ten alenen çocuk istismarı: Minnoşlar filminde oynayanlar 11 yaşında ama izleyenler +18
Netflix çocuk istismarından vazgeçmiyor. Bir Amerikan şirketi olan Netflix, online film ve dizi izleme platformu olarak yayın hayatına başladığı günden itibaren çok konuşuluyor. Netflix, yine tartışmalı bir yapım ile adından bahsettiriyor. Yayınladığı film ve diziler ile her zaman eleştiri oklarının hedefinde olan Netflix, yeni bir rezalete imza attı. Orijinal adı Cuties olan ve Türkiye'de Minnoşlar adıyla yayına girecek olan Netflix'in yeni filmi sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Neden mi? Gelin nedenlerini birlikte inceleyelim.

İlk kriter, başrol oyuncusunun yeterince temsil edilmeyen bir gruptan olması ve yan rollerin yüzde 30’unun azınlıklardan oluşması ya da filmin, bu toplulukların yaşadığı sorunlara işaret etmesi olarak belirlendi.

Oscar adayı Honeyland (Bal Ülkesi) televizyonda ilk kez yarın ekrana gelecek: Arıcılıkla uğraşan son 50 kadından biri

Hepsi tamam da neden LGBT'liler?

İkinci kriter, sahne arkası yönetici ekibin veya teknik ekip üyelerinin tarihsel olarak dezavantajlı gruplardan seçilmelisi; ayrıca bu grubun kadınları, farklı ırkları, LGBTİ’leri ve engellileri de kapsaması oldu.

Diğer iki kriterse, yeterince temsil edilmeyen kişilere staj ve eğitim sunulması, ayrıca filmin pazarlama ve dağıtım ekiplerinde aynı çeşitliliğin sağlanması olarak belirlendi.

Söz konusu yeni kriterler, 2024’te düzenlenecek 96. Akademi Ödülleri ile birlikte hayata geçirilecek.

Bir felaket senaryosu daha: 'Greenland: Son Sığınak' 25 Eylül'de vizyonda

LGBT'nin en güçlü maşaları: Netflix ve Hollywood Eşcinsellik propagandasının arkasında kimler var?
Eşcinsel süper kahramanlar, eşcinsel çizgi film karakterleri,eşcinsel yan roller... Netflix ve Hollywood'un eşcinsellik propagandası tüm dünya tarafından endişe ile izleniyor. Ahlak karşıtı yayınlarıyla sık sık gündeme gelen film paltformları, dayattıkları sapkın yaşam biçimiyle yüzlerce çocuğun ruh sağlığını bozuyor. Milyarlarca dolarlık bütçelerle desteklenen bu tür yapımların ana hedefinde çocuklar ve ahlaksız ideolojilere karşı çıkan ebeveynler var...