Ünlü besteciden Acun Medya'ya tazminat davası

2000'li yıllara damgasını vuran şarkılara imzasını atan söz yazarı ve besteci Altan Çetin, kendisine ait 13 eseri izin almadan 3 yarışma programında 111 kez kullandığını ileri sürdüğü Acun Medya şirketine 35 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Haber Merkezi DHA
Acun Ilıcalı

İstanbul Fikri ve Sınai Hukuk Mahkemesine avukatı aracılığıyla dava açan Altan Çetin dilekçesinde 2000'li yıllarda eserleriyle bugünkü Türk toplumunun hafızasında kalıcı olarak yer alan eserlerin sahibi olduğunu belirtti.

Acun Medya'nın 13 eserini, 3 yarışma programında 111 kez kullandığını ileri süren Altan Çetin, eserlerinin orkestra eşliğinde yarışmacı, sunucu ve vokaller eşliğinde yorumlandığını belirtti.

Kendisinden izin alınmadan kullanılan eserleri için Altan Çetin, 10 bin TL maddi, 15 bin TL manevi toplam 35 bin TL tazminat istedi.

FOTOĞRAF 10
ABD’nin süper kahramanı: Muhammed Bzeek
Ölmek üzere olan çocukları evlat edinmesiyle ABD'lileri çok etkileyen Muhammed Bzeek'in hikayesi Türkiye'den Ensar Altay'ın yönetmenliğini üstlendiği belgesele konu oldu. Çeşitli festivallerden ödülle dönen Meleklerin Koruyucusu, bu pazar İstanbul Film Festivali kapsamında Pera Müzesi'nde gösterilecek.

Çukur'un rapçisi kokainle yakalandı

Cem Yılmaz yine kahkahaya boğdu

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın sezon finali belli oldu