Van kedisi sahiplenmek için Çin'den Kayseri'ye geldi

Çinli Sun Pıng, Van kedisi için yaklaşık 7 bin kilometre uzaklıktan geldiği Kayseri'de istediği kediyi sahiplenmenin mutluluğunu yaşadı.

Çinli Sun Pıng, internette kedilerle alakalı araştırma yaparken tanıştığı Van kedisi için 7 bin kilometre yol geldi.

Sanat Tarihi bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışan ve üzerinden medya programı yapan Sun, internette kedilerle ilgili araştırma yaparken beğenip sahiplenmek istedi.

Sun, yaptığı araştırma sonucu Kayseri'de 'Nuh Baba' lakaplı Mehmet Yakuter'de de Van kedisi bulunduğunu öğrenince kendisiyle iletişime geçip Pekin'den yola çıktı. Binlerce kilometre katedip Kayseri'ye ulaşan Sun, zorlu yolculuğun ardından çok isteği Van kedisine sahip olmanın mutluluğunu yaşadı.

Gerekli izinlerin alınmasının ardından kediyi sahiplenen Sun, Van kedisine sahip olmaktan duyduğu heyecanı dile getirdi.

'İnsan ile doğanın ilişkisinin sembolü'

Doğal bir karakteri olan Van kedisinin çok zeki ve cana yakın olduğunu vurgulayan Sun, "Bence Van kedisi doğa ve insanlık tarihi ile kültüründe birçok şeyi barındıran Bu yüzden ben onun yapısı itibarıyla insan ile doğanın ilişkisinin sembolü olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

HAYAT
Yakaladığı balık sonu oluyordu: Youtuber acısı dinmeyince hastaneye koştu

HAYAT
İznik'te bina yapılacak arsada bulundu: Üzeri özel yöntemle kapatıldı

HAYAT
Mavi suların en lüksleri arasındaydı: Şimdi söküm için rotasını Aliağa’ya çevirdi