Yasak kalktı: Pandemi döneminde çöküşe geçen tiyatrolar perde açacak

Koronavirüs salgını nedeniyle açık alanlarda konser, tiyatro, festival gibi etkinlikler geçtiğimiz günlerde yasaklanmıştı. Sanatçılar duruma tepki gösterirken Tiyatro Kooperatifi özel tiyatroların pandemi döneminde perde açamadığı için çöküşe geçtiğini açıklamıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamayla tiyatro gösterimleri ile opera ve bale temsillerinin il hıfzıssıhha kurullarının kararları dışına alındığı bildirildi.

Fotoğraf: Arşiv

Koronavirüs nedeniyle başlayan pandemi sürecinde birçok iş kolu ve hizmet birimi çalışmalarını durdurmuştu. Sosyal izolasyon ile tedbirlerin güçlendirildiği günlerde pek çok iş yeri kapanmış insanlar evlerine çekilmişti.

Bu süreçte kapılarını kapatan iş yerlerinden biri de tiyatrolar olmuştu. Hatta tiyatro sanatçıları ile özel tiyatrolar geçtiğimiz günlerde artık bittiklerini duyurmuşlardı.

HAYAT
Korona günlerinde ev ortamında kültür sanat etkinlikleri: İster müze gez ister konserleri izle

Artık perde açabilecekler

Koronavirüs salgını nedeniyle açık alanlarda da konser, tiyatro, festival gibi etkinlikler geçtiğimiz günlerde yasaklanmıştı. Sanatçılar duruma tepki gösterirken Tiyatro Kooperatifi özel tiyatroların pandemi döneminde perde açamadığı için çöküşe geçtiğini açıklamıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamayla tiyatro gösterimleri ile opera ve bale temsillerinin il hıfzıssıhha kurullarının kararları dışına alındığı bildirildi.

HAYAT
Korona günlerinde ev ortamında kültür sanat etkinlikleri: İster müze gez ister konserleri izle

İl hıfzıssıhha kurullarınca alınan kararların kapsamı dışına alındı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada tiyatro gösterimleri ile opera ve bale temsillerinin il hıfzıssıhha kurullarının kararları dışına alındığı şu şekilde duyurdu:

HAYAT
Hiç tiyatro oyunu izlememiş 12 bin çocuk: Devlet Tiyatroları aracılığıyla yaz tiyatroyla buluştu

HAYAT
Göbeklitepe ritüelleri 102 yaşındaki Ayşe ninenin dilinden belgesel oldu

HAYAT
Contagion (Salgın) filmi gerçek oldu: Koronavirüs ile dijital platformlarda en çok izlenenler arasına girdi