Kaza namazı borcu olan kimse sünnet namazları kılabilir mi?

Kaza namazı borcu olan kimse sünnet namazları kılabilir mi? sorusunun cevabı merak ediliyor. Bu sorusunun cevabı mezheplere göre farklılık gösteriyor. İşte Diyanetin "kaza namazı borcu olan kimse sünnet namazları kılabilir mi?" sorusuna cevabı...

Namaz kılmak İslam'ın 5 şartından birisidir.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığından "kaza namazı borcu olan kimse sünnet namazları kılabilir mi?" sorusuna şu yanıt verildi:

"Hanefî mezhebine göre kazaya kalmış namazları bulunan kimseler farz namazların öncesi ve sonrasında kılınan (revâtib) sünnetleri de kılarlar. Vaktinde kılamadıkları namazları da ilk fırsatta kılmaya çalışırlar.

ÖZGÜN
Revatib sünnetler dışındaki nafile namazlarda kaç rekâtta selam vermek daha faziletlidir?

Şâfiî mezhebine göre üzerinde kaza namazı olan kimse, geçmiş namazlarının hepsini kaza etmeden bayram ve vitir namazı da dâhil sünnet-i müekkede olsun, gayrimüekkede olsun hiçbir nafile namaz kılamaz. Üzerinde kaza namazı bulunan kimsenin, bütün zamanını bu namazları kaza etmeye ayırması gerekir. Hatta uyku, evin geçimi gibi terk edilmesi güç olan önemli bir iş hariç bütün vakitlerini kazaya kalan namazlarını kılmakla geçirmesi gerektiğinden nafile ile meşgul olması caiz değildir (Dimyâtî, Hâşiyetü i’âneti’t-tâlibîn, I, 39-40)."

ÖZGÜN
Bir namaz hem kaza hem sünnet niyeti ile kılınabilir mi?

ÖZGÜN
Sünnet namazlar kaza edilir mi?

ÖZGÜN
Hangi vakitlerde kaza ve nafile namaz kılınmaz?

ÖZGÜN
Kaza namazlarında ezan ve kamet gerekir mi?

Faziletli, okunacak ve ezberlenecek sureler, dualar