Alman basını Türkiye'nin turizmdeki koronavirüs önlemlerine övgü yağdırdı

Türkiye'nin güvenli tatil seçeneklerini tanıtmak amacıyla Almanya'nın 7 kentinden davet edilen 35 turizm profesyonelinin "İzmir-Kuşadası" ziyaretinin yansımaları, ünlü turizm dergisi Touristik Aktuell'de yer aldı. Dergi, okuyucularına, Türkiye'nin yeni tip koronavirüse karşı aldığı önlemleri "şaşırtıcı derecede iyi" şeklinde duyurdu. Türkiye gezisindeki izlenimlerin ayrıntılı anlatıldığı haberde Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının sektördeki "tek tip hijyen tedbirlerini" kararlılıkla uyguladığı vurgulandı.

Foto: Arşiv.

Alman turizm dergisi "Touristik Aktuell", Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde aldığı önlemlerden övgüyle bahsetti.

Türkiye'de "safe tourism" kapsamında sertifikalandırılan tatil olanaklarının anlatıldığı haberde, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın, "Misafirlerimize güvenli konaklama ve ziyaret imkanı sunmak istiyoruz." sözlerine dikkat çekildi.

Haberde, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının sektördeki "tek tip hijyen tedbirlerini" kararlılıkla uyguladığı da vurgulandı.

DÜNYA
Alman turistlerden Türkiye'ye övgü: Almanya'dan daha hazırlıklı olmalarına hayran kaldım

"En iyisi Türkiye'ye olan gezimdi"

Hijyen önlemlerinin çok iyi uygulandığı anlatılan yazıda, "Gezinin ardından 35 seyahat satıcısı aynı fikirdeydi. Türklerin koronavirüse karşı böyle geniş ve tutarlı önlemleri alması şaşırtıcıydı. Bütün bunlara, güvenlik önlemlerin arttırılmasına rağmen tatil deneyiminin hemen hemen hiç kısıtlanmaması bir başka önemli konuydu." ifadeleri yer aldı.

KORONAVİRÜS
CNN'in haberine yorum yağdı: Türkiye'nin bu kadar başarılı olduğunu bilmiyorduk

Hiçbir katılımcıda Kovid-19'a rastlanmadı

Geziye katılan bir seyahat acentesi sahibinin, "Bu gezi Türk turizm endüstrisinin Kovid-19'a Alman otelleri ve restoranları kadar uyum sağladığını gösterdi." ifadelerinin kullanıldığı haberde, turizm profesyonellerinin Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısının yanı sıra yakın zamanda sıkılaştırılmış karantina yönetmeliğini de can sıkıcı bulduğu anlatıldı.

KORONAVİRÜS
Japonlar hayran kaldı: Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesine yeni övgü

KORONAVİRÜS
DSÖ’den Türkiye’ye bir övgü daha: Huzurevleriniz dünyaya örnek