Antalya Eczacılar Odası Başkanı Ertekin uyardı: Maskeyi katlayıp cebimize koyduğumuz vakit, tıbbi atıktır

Antalya Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Ertekin, maske kullanımıyla ilgili uyarılarda bulundu. Ertekin, “Maskeyi çıkartıp katlayıp cebimize koyduğumuz vakit, o artık bir tıbbi atıktır” dedi. Ertekin, tüm maskelerin tek kullanımlık olduğuna dikkat çekti.

Koronavirüs

Antalya Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Ertekin, maske kullanımıyla ilgili uyarılarda bulundu. Tüm maskelerin tek kullanımlık olduğuna dikkat çeken Ertekin, "Maskelerin herhangi bir yöntemle dezenfekte edilmeye çalışılması, cerrahi maskelerin fiziksel bütünlüğünü ve kumaş yapısını, diğer maskelerin de ilave olarak filtre yapılarını da bozarak işlevsiz hale getirebilir. O yüzden tüm maskelerin tek kullanımlık olduğunu bilip, kullanım sonrası dezenfekte etmeye çalışarak tekrar kullanmamalıyız" dedi.

Maskenin çıkartılıp katlanıp cebe konulduğu anda o maskenin tıbbi atık haline geldiğini söyleyen Ertekin, "Kullanılan maske ise çöp değil, dikkatinizi çekmek istiyorum, tıbbi atıktır" diye konuştu.

KORONAVİRÜS
Bilim insanlarından sıra dışı iddia: Maskeler kaba bir aşı etkisi yapabilir

Kullanılan maskelerinde açık alanlara, sokağa atılmaması gerektiğine değinen Ertekin, açık alana atılan bir maskenin, Kovid-19 hastası birinin kullandığı maske olduğunu düşünülmesi gerektiğini ve direkt olarak bulaşma sebebi olduğunu söyleyen Ertekin, şunları kaydetti:

KORONAVİRÜS
Koronavirüsten korunurken yapılan yanlışa dikkat: Yanlış maske kullanımı gözleri kurutabilir

Eczanelerin dışında internette, arabalarda, pazar arabalarının arkasında satılıyor

Herkesin maske takmasının önemli olduğuna da vurgu yapan Ertekin şöyle devam etti: