Bilim Kurulu üyesinden korkutan uyarı: Tedbirlere uyulmaz ise kayıplar ve vakalar artar

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, son günlerde hızla artan koronavirüs vakalarına dikkat çekerek "Koronavirüs tedbirlerine uyulmaması takdirde kayıplar ve vakalar artar. Türkiye’de yeni normal dönem için belirtilen kurallara uyulmaz ise hastalık ciddi boyutlara ulaşacak’’ uyarısında bulundu.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk

Dünya genelinde yayılan koronavirüs hakkında son dakika haberleri peş peşe geliyor. Türkiye’de için gerek Sağlık Bakanlığı gerekse diğer bakanlıklar büyük bir özveriyle önlemleri arttırdı. İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk; olası bir ikinci dalganın olmaması için yapılması gerekenleri ifade etti.

KORONAVİRÜS
Ankara'da vaka sayıları neden artıyor: Uzmanlardan dikkat çeken tahmin

“Yeni normal dönem için belirtilen kurallara uyulmaz ise hastalık ciddi boyutlara ulaşır”

KORONAVİRÜS
İstanbul'da manzara değişmedi: Metrobüste metroda sırt sırta yolculuk

“İstanbul’da vaka oranları Türkiye ortalamasına göre nispeten azaldı”

İlk zamanlar İstanbul’un toplam vak’aların yüzde 20’sini oluşturduğunun altını çizen Prof. Dr. Öztürk, “Haziran ayında yeni normal dönemin başlaması ve İstanbul’un dışına çıkan nüfus sebebiyle İstanbul’da vak’a oranları Türkiye ortalamasına göre nispeten azaldı. Yüzde 50’nin üzerinde vak’a sayıları toplamda yüzde 44’lere kadar düştü. Son 7 günlük vak’alara baktığımız zaman İstanbul Türkiye vak’alarının yüzde 12 kadarını oluşturuyor” dedi.

KORONAVİRÜS
İkinci dalga korkusu yaşayan İngiltere öve öve bitiremedi: Güvenli tatilin adresi Türkiye

“Koronavirüsü gençlerde daha az görülüyor yanlışına kapılınıyor”

GÜNDEM
Sadece kötülük üretiyor

“Dünya olarak çok özel bir dönemden geçiyoruz”

Toplum olarak salgının hep birlikte pasifize edileceğini belirten Bilim Kurulu üyesi Öztürk, “Toplumda bulunan her kesim korunma konusunda her alanda dikkat ederek tedbirleri elden bırakmamalıyız. Düğünler, nikahlar kesinlikle önemli ama dünyada bu tür salgınlar yüz yılda bir görünür. Dünya olarak çok özel bir dönemden geçiyoruz. Bundan dolayı normal bir dönemde değiliz yeni normal dediğimiz bir dönemdeyiz. Sosyal yaşamın kontrollü olduğu bir dönemdeyiz, dolayısıyla kurallarımız belli olacak. Sosyal mesafe mutlak korunarak, maske takılacak, ellerimiz mümkün olduğu kadar dezenfekte edilerek yıkanmalıdır. Halk arasında kullanılmakta olan “ziyaretin kısası makbuldür “ sözünün uygulanacağı bir dönemden geçiyoruz. Görüşmelerimiz evimizde kurallara dikkat edilerek kısa olmalıdır. Toplumda gerçekleştireceğimiz yürüyüş, alışveriş gibi aktiviteleri yoğun olmadığı zamanlarda yapmalıyız” dedi.

EKONOMİ
Pandemide hazıra koştuk

"Okulların açılmasında çok faktör var, Bu durum içim Bilim Kurulu bir araya gelecek"