Engel tanımıyoruz

Bingöl’de aşı çalışması yapan ekipler köyünden çıkamayan vatandaşlara ulaşmak için karlı yolları aşıyor. Ebe Sehergül Tekin, “Kullandığımız araçlar iklim şartlarına uygun olsa da çoğu zaman 5-6 metrelik kar tünellerinden geçiyoruz. Saatlerce yürüdüğümüz oluyor fakat bizim için engel değil” diyor.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Metrelerce yol kat eden aşı ekipleri, aldıkları dualarla tüm yorgunluklarını atıyor.

Bingöl'de aşı ekipleri yaklaşık 2 bin 500 rakımdaki karlı dağları aştı. Metrelerce yol kat eden aşı ekipleri, aldıkları dualarla tüm yorgunluklarını atıyor.

FOTOĞRAF 14
Karlı yolları aşarak koronavirüs aşısı yapıyorlar
Türkiye, koronavirüs salgını sürecinde hem hastane hizmetleriyle hem de aşılama planlamasıyla dünyaya örnek olmaya devam ediyor. En fazla aşılama yapan ülkelerin arasına giren Türkiye, olumsuz hava koşullarına rağmen yürüttüğü aşı çalışmalarıyla da dünyada adını sıkça duyurmaya başladı. Yoğun kar nedeniyle araçlarla ilerleyemeyen aşı ekibi, fırtına ve dondurucu soğuğa aldırış etmeden yürüyerek yaşlılara ulaşmaya çalışıyor.

"Bunların hiçbiri bizim için bir engel değil"

  • Aşı ekibinde yer alan Ebe Sehergül Tekin, "Araçların gitmediği yerlere ulaşmak için saatlerce yürüdüğümüz oluyor fakat bunların hiçbiri bizim için bir engel değil. Kullandığımız araçlar iklim şartlarına uygun olsa da çoğu zaman 5-6 metrelik kar tünellerinden geçiyoruz. Saatlerce yürüdüğümüz oluyor fakat bizim için engel değil" dedi.

1950 rakımdaki eve zorlukla ulaşan ekibin aşı yaptığı yaşlı kadın duygu dolu anlar yaşadı

İkinci doz aşısını olan 87 yaşındaki Ali Alpkıray ise "Allah razı olsun, ilk aşımı yaptırmıştım, çok iyiydi, ikincisi de iyi olacak inşallah" diye konuştu.