İçişleri Bakanlığı açıkladı: Ülke genelinde yarın Kovid-19 tedbirleri denetlenecek

İçişleri Bakanlığınca, yarın ülke genelinde 'sağlık için hepimiz için' sloganı ile kapsamlı koronavirüs denetimi gerçekleştirileceği açıklandı. Yapılan açıklamada, "Vali, kaymakam, belediye başkanı, muhtar ve kolluk birimlerinin katılımıyla ülke genelinde yarın Kovid-19 tedbirleri denetlenecek" denildi.

Arşiv

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı Kovid-19 tedbirleri kapsamında yarın gerçekleştirilecek denetimlerle ilgili 81 İl valiliğine genelge gönderdi.

Genelgede, koronavirüs salgınıyla mücadelenin etkin olarak sürdürülebilmesi için yarın tüm il ve ilçelerde, bizzat valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli, köy/mahalle muhtarları, meslek odaları, genel kolluk birimleri ve özel kolluk görevlilerinin katılımıyla oluşturulan ekipler tarafından 'sağlık için hepimiz için' sloganı ile yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde genel denetimler gerçekleştirileceği belirtildi.

KORONAVİRÜS
İçişleri Bakanlığı: 20 bin kişinin izolasyon şartlarına uymadığı belirlendi

Vatandaşların yoğun olduğu yerleri kapsayacak

KORONAVİRÜS
İstanbul’daki toplu taşıma araçlarından akılalmaz görüntüler: Tıka basa yolculuk

Denetimin görünürlüğü en üst seviyede tutulacak

Denetimlerde vatandaşların kalabalıklar halinde bir araya gelebildikleri etkinlik ve yerlerde temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarına uyulup uyulmadığına özellikle dikkat edilecek. Denetim faaliyetlerinin etkinliği ve görünürlüğü en üst seviyede tutulacak.

KORONAVİRÜS
Türkiye'de tarihi gün: Koronavirüs aşısında ilk gönüllü uygulaması yapıldı