Koronavirüs belirtilerinde bunlar da görülebilir: Yüzde kayma, konuşmanızda bir bozukluk veya kolunuzda bir güçsüzlük varsa tereddüt etmeyin ve 112'yi arayın

Koronavirüs risk faktörü olan hastalarda inmeyi tetikleyebileceğini söyleyen Hacettepe Üniversitesi İnme Ünitesi ve Nöroloji Yoğun Bakımı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Topçuoğlu, "Eğer yüzde kayma, konuşmanızda bir bozukluk veya kolunuzda bir güçsüzlük varsa tereddüt etmeyiniz, 112'yi arayınız. Asla bir yakınımız gelsin diye beklememek lazım" dedi.

Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi İnme Ünitesi ve Nöroloji Yoğun Bakımı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Topçuoğlu.

Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi İnme Ünitesi ve Nöroloji Yoğun Bakımı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Topçuoğlu, inmenin beyin damarlarının tıkanması ya da beyin kanamasına bağlı olarak meydana geldiğini söyledi. Topçuoğlu, tansiyon, şeker hastalığı, obezite, sigara, alkol, kolesterolün yüksek olması, egzersiz yapmama gibi risk faktörlerinin birikerek damar sertliğine yol açıp inmeye sebep olduğunu ifade etti.

KORONAVİRÜS
Bilim Kurulu Üyesi Kara: Koronavirüsün bulaşma riskinde havanın soğuması nedeniyle artış görülebilir

'PANDEMİ DİYE İNME EVDE TEDAVİ EDİLMEYE BAŞLAMADI'

İnmenin en kolay tanınan belirtilerinin yüzde çarpılma, konuşma bozukluğu ve kolda güçsüzlük olduğunu söyleyen Prof.Dr. Topçuoğlu, şunları kaydetti:

KORONAVİRÜS
Tek kullanımlık maskelerle ilgili şaşırtan iddia: Yıkanarak defalarca kullanılabilir, ütü yapılabilir

'YOĞUN BAKIMA GİREN HASTALARDA BEYİN REZERVLERİ AZALIR'

Prof. Dr. Topçuoğlu, koronavirüsün bazı vakalarda beyine yerleşerek ensefalit yaptığını ancak doğrudan virüsün beyine giderek, yerleşerek beyin tutulumunun çok görülmediğini kaydetti.

KORONAVİRÜS
Sağlık Bakanlığı 10 Kasım koronavirüs sonuçlarını açıkladı : Ağır hasta sayısı 3 bini geçti

DÜNYA
Pfizer’in geliştirdiği koronavirüs aşısının fiyatı belli oldu

KORONAVİRÜS
Ordu'da koronavirüs paniği: Bir öğretmenin koronavirüs testi pozitif çıktı okulda eğitime 4 gün ara verildi