Sağlık Bakanı Koca en çok vaka artışı olan illeri açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftalık vaka sayısında en çok artış yaşanan illeri açıkladı. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda bulunan bakan Koca, "100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısında en çok artış Kırklareli, Çanakkale, Bayburt, İstanbul ve Tekirdağ'da oldu. Samsun ve Ardahan'da ise azalış gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
​Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan endişelendiren bir açıklama geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Koca şu ifadeleri kullandı: "100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısında en çok artış Kırklareli, Çanakkale, Bayburt, İstanbul ve Tekirdağ'da oldu. Samsun ve Ardahan'da ise azalış gerçekleşti. Yeni kararlara tam uyumla vaka sayılarını azaltmak elimizde."

Bakan Koca illere göre haftalık vaka sayılarını açıkladı

Sağlık Bakanı Koca: Kabine toplantısında alternatifli kapanma önereceğiz

Bakan Koca "Tam kapanma olacak mı?" sorusunu yanıtladı: Kabineye alternatifli önerileri sunacağız
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, 'Tam kapanma olacak mı?' sorusunu şu ifadelerle yanıtladı: 'Yarın Kabine Toplantısı'nda kapsayıcı, alternatifli önerileri sunacağız. O çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımız alınan kararları açıklar.'


FOTOĞRAF 8
Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 80'in üzerinde olan Edirne'de vakalar 40-55 yaşlarında
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüs salgını nedeniyle yoğun bakım ünitelerinin doluluk oranını yüzde 80'in üzerinde açıkladığı Edirne'de, yoğun bakımda tedavi görenlerin çoğunun 40-55 yaşlarındaki vakalardan oluşturduğu belirtildi.