KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, binlerce üniversite öğrencisinin beklediği 2022-2023 KYK kredi burs başvurusuna ilişkin "Öğrenci arkadaşlarım, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı. 17 Kasım Perşembe günü saat 23.59’a kadar başvurularınızı yapabilirsiniz.’ demişti. KYK öğrenim kredisi ve bursu almak isteyen öğrenciler başvurularını tamamladı. Geçtiğimiz yıl KYK burs başvuruları 10 Kasım'da sona ermiş, sonuçlar ise 15 Aralık 2021 tarihinde ilan edilmişti. Peki KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? GSB KYK burs kredi başvuru sonuçları nereden, nasıl öğrenilecek? İşte KYK burs ve kredisi konusunda bilinmesi gerekenler.

KYK burs başvurusu başladı mı? 2022-2023 KYK burs başvuru tarihleri

GSB 2022 KYK burs ve kredi başvuru sonuçları için geri sayım sürüyor. KYK burs başvuru sonuçları, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından başvuruların tamamlanmasıyla birlikte sorgulanmaya başladı. 2022-23 eğitim öğretim yılı kapsamında alınan KYK burs ve kredi başvuru işlemleri 17 Kasım'da tamamlandı. Başvuruların tamamlanmasıyla birlikte gözler KYK burs başvuru sonuçlarına çevrildi. Peki, KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs başvurusu ne zaman yapılacak?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu yaptığı açıklamada, ‘Öğrenci arkadaşlarım, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuruları başladı.17 Kasım Perşembe günü saat 23.59’a kadar başvurularınızı yapabilirsiniz.’ demişti.

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvuruları 17 Kasım'da tamamlandı. Binlerce öğrencinin eğitim ve öğretim hayatına destek sağlaması için yaptığı KYK başvuruları e-Devlet üzerinden alındı. Peki, KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs ve kredi başvuruları, 15-17 Kasım tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl KYK burs başvuruları 10 Kasım'da sona ermiş, sonuçlar ise 15 Aralık 2021 tarihinde ilan edilmişti. Buna göre; KYK burs başvuru sonuçlarının bu yıl da Aralık ayının ortalarına doğru açıklanması bekleniyor.

KYK kredi ve burs ödemeleri ne kadar?

2022 yılı KYK kredi ve burs ücretleri şu şekilde:

KYK burs/kredi başvuruları nereden yapılacak?

KYK burs/kredi başvuruları ayrı ayrı mı yapılmaktadır?

Burs/kredi başvuruları internet ortamında aynı başvuru sayfası üzerinden birlikte alınmaktadır.

KYK burs ödemeleri ne zaman başlıyor?

Yurt dışında yükseköğrenim görmekte olan öğrenciler KYK burs/kredi başvurusu yapabilir mi?

Yurt dışında öğrenim görmekte olan öğrenciler burs/kredi başvurusunda bulunabilmektedir.

KYK burs/kredi başvurusu yaptıktan sonra ne yapılması gerekmektedir?

GSB KYK burs/kredi başvurusunu iptal etmek için ne yapılması gerekmektedir?

İkinci öğretim öğrencileri KYK burs/kredi alabilir mi?

Hem KYK burs hem de kredi aynı anda alınabilir mi?

Burs/Kredi Yönetmeliği'ne göre burs alan öğrenciye kredi; kredi alan öğrenciye ise burs ödemesi yapılamaz.

KYK kredisinin bursa dönüşmesi için ne yapılması gerekmektedir?

Öncelikli olarak KYK burs verilecek öğrenciler kimlerdir?

Milli sporcu KYK bursundan faydalanabilir miyim?

İlk yüze giren öğrenciler GSB KYK burs alabilir mi?

Öncelikli öğrenciler öncelik belgelerini nereden temin edebilirler?

Öncelikli öğrenciler öncelik belgelerini ne zaman ve nereye teslim etmelidir?

Burs/kredi müracaatından sonra öncelikli öğrenciler öncelik belgelerini internet sayfasında ilan edilen tarihler arasında “Söğütözü Mah. 2176. Cad. Numara: 25 Çankaya, Ankara” Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlük adresine bizzat teslim edebilir veya posta yolu ile gönderebilir.

İlk defa KYK burs/kredi alacak öğrencilerin taahhütnamelerini nasıl ve ne zaman düzenlemeleri gerekmektedir?

Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler internet adresinden ilan edilmektedir.

GSB KYK burs/kredi alacak öğrencilerin ödemeleri ne zaman yapılmaktadır?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

KYK bursun devam etmesi için aranılan “başarılı olma” durumu neye göre belirlenmektedir?

Başarısızlık sebebiyle KYK bursu krediye dönüşen öğrencilerin başarılı olma durumunda kredileri tekrar bursa dönüşebilir mi?

Başarısızlıktan bursu krediye dönüşen öğrenciler tekrar başarılı olsalar dahi kredileri bursa dönüşmemektedir.

Öğrenimlerini normal öğrenim süresi içerisinde tamamlayamayan öğrencilerin KYK burs/kredi alma hakkı devam eder mi?

KYK burs/kredi taahhütnamesinde bulunan kredi miktarı ile ödenen kredi miktarı aynı mıdır?

KYK kredi hangi durumlarda kesilmektedir?

GSB KYK burs hangi durumlarda kesilmektedir?

Almakta olduğu KYK burs/krediyi almak istemeyen (vazgeçen) öğrenciler nasıl bir işlem yapmalıdır?

Normal öğrenim süresi içinde kredi almaktan vazgeçen öğrenciye tekrar KYK kredi verilmesi için öğrencilerin nasıl bir işlem yapması gerekmektedir?

KYK burs almaktan vazgeçen öğrencilere tekrar burs verilmesi için öğrencilerin nasıl bir işlem yapması gerekmektedir?

KYK kredi almaktan vazgeçen öğrenciler borçlarını ne zaman ve ne şekilde ödemektedir?

KYK burs/kredi almakta iken başka bir öğretim programına kayıt yaptıran (ÖSYM, yatay geçiş, dikey geçiş, merkezi yatay geçiş ile) öğrenciler burs/kredi işlemlerinin devamı için ne yapmalıdır?

Bakanlığımız e-Devlet hizmetleri linkinden başvuran öğrencilerin YÖKSİS bilgileri web servis üzerinden çekilerek burs/kredi mevzuatına göre haklarında gerekli işlemler yapılmaktadır.

Yurtdışında yükseköğrenim gören öğrenciler kredi/burs düzeltme iş/işlemleri için ne yapmalıdır?

GSB Kurs/kredi almakta iken kayıt donduran öğrenciler burs/kredi işlemleri için ne yapmalıdır?

Kayıt dondurma süresi biten öğrenciler tekrar burs/kredi ödenmesi için ne yapmalıdır?

Öğrencilerin linkine başvurmaları halinde YÖKSİS bilgileri web servis üzerinden çekilerek burs/kredi mevzuatına göre haklarında gerekli işlemler yapılmaktadır. Almadıkları süre normal öğrenim sürelerine eklenmektedir.

YÖKSİS'te pasif öğrenci ve Hazırlık okumadığı görünen öğrenci tekrar kredi/burs ödemesinin açılması için ne yapmalıdır?

Öğrencilerin adresi üzerinden Bakanlığımız e-Devlet hizmetleri “Kredi/Burs Ödeme Açma” linkine başvurmaları halinde YÖKSİS bilgileri web servis üzerinden çekilerek burs/kredi mevzuatına göre haklarında gerekli işlemler yapılmaktadır.

Askeri okul öğrencileri KYK kredi/burs düzeltme iş/işlemleri için ne yapmalıdır?

Katkı kredisi verilmekte midir?

29.08.2012 tarih ve 28396 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulunun kararı ”2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenimine devam eden veya yeni kayıt yaptıracak birinci öğretim ve açık öğretim öğrencilerinden, 4 üncü ve 11 inci maddelerdeki hükümler saklı kalmak kaydıyla öğrenci katkı payı alınmaz. Bu öğrencilerden alınması gereken öğrenci katkı payı tutarları, devlet tarafından karşılanır” hükmüne amirdir. Bu sebeple katkı kredisi verilmemektedir.

GSB KYK burs/kredinin erken kesilme sebepleri nelerdir?

Öğrencilerin burs/kredi almasına engel teşkil edecek bilgilerin (mezun, terk vb.) öğretim kurumundan Genel Müdürlüğümüze gelmesi halinde öğrencilerin burs/kredileri kesilmekte ve bir daha ödenmemektedir. Yapılmayan kredi ödemeleri borç olarak kaydedilmemektedir. Son sınıf öğrencilerine burs/kredi ödemeleri haziran ayında sona erer.

Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri KYK burs/kredi alabilir mi?

Yalnızca örgün öğretim öğrencilerine kredi/burs verilmektedir.

KYK öğrenim kredisi borçları nasıl hesaplanmaktadır?

Katkı kredisi borçları nasıl hesaplanmaktadır?

KYK kredi borcu tespit edildikten sonra nasıl/ne şekilde ödenmektedir?

GSB KYK kredi geri ödeme planı ile ilgili olarak borçluya bilgilendirme yapılır mı?

Öğrenim ve/veya katkı kredisi alan borçlular, kredi alma aşamasında düzenledikleri “Burs/Kredi Taahhütnamesi"nde borçlarını tebligat beklemeksizin normal öğrenim sürelerinin bitiminden itibaren iki yıl sonraki aydan başlayarak kredi aldıkları süre kadar aylık taksitler halinde ödeyeceklerini taahhüt etmektedirler. Borçlular e-Devlet üzerinden Bakanlık linkine ulaşarak borç durumlarını sorgulayabilirler.

Alınan kredinin geri ödeme planındaki taksit sayısı/tutarları borçlular tarafından belirlenebilmekte midir?

Öğrenciler, 351 sayılı Kanun gereği öğrenim kredisi geri ödemelerini kredi aldıkları sürede aylık taksitler halinde (2006–2007 öğretim yılından önce üçer aylık) ödemektedir.

KYK kredi borç ve taksitleri ile ilgili bilgiye nereden ulaşılabilir?

İşsiz/öğrenci olan kişilerin öğrenim ve/veya katkı kredisi borcu ertelenebilir mi?

Vatani görevini yapanların KYK öğrenim ve/veya katkı kredisi borcu ertelenebilir mi?

Lisans öğreniminden sonra ara vermeden yüksek lisansa başlayan öğrencilerin lisans öğrenim kredisi borcu ertelenebilir mi?

Lisans öğrenimini normal eğitim süresinde tamamladıktan sonra öğrenimine ara vermeden yüksek lisans (master) öğrenimine devam eden öğrenciler öğrenim ve/veya katkı kredisi borçlarını, lisans öğreniminin bitiminden itibaren dört yıl sonraki aydan başlamak üzere; lisans ve/veya yüksek lisans öğreniminden sonra öğrenimine ara vermeden doktora öğrenimine devam eden öğrenciler öğrenim kredisi borçlarını, doktora öğrenimlerinin normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonraki aydan başlamak üzere kredi aldıkları süre kadar ve aylık dönemler halinde ödemek zorundadır.

Lisansüstü eğitim yapan öğrencilerin lisans öğrenimi döneminde aldıkları kredilerden doğan borçlarının ertelenebilmesi için lisans öğreniminden sonra ara vermeden yüksek lisans (master) veya doktora öğrenimine ya da yüksek lisans (master) öğreniminden sonra ara vermeden doktora öğrenimine başlamaları gerekmektedir. Bu öğrenciler, lisansüstü öğrenimine kayıt yaptırdığı tarihten itibaren 30 gün içinde adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile borç erteleme talebinde bulunabilmektedir.

KYK öğrenim ve/veya katkı kredisi borcu ne zaman, nasıl ve nereye ödenebilir?

KYK kredi erken ödeme indirimi nedir?

KYK kredi borçlarının tamamının, ödeme başlangıç tarihinden önce ödenmesi halinde yapılan indirimlere erken ödeme indirimi denir. Erken ödeme indirimi kredi borcunun Yİ-ÜFE borcu üzerinden hesaplanır. Anapara üzerinden herhangi indirim söz konusu değildir.

KYK kredi erken ödemelerde nasıl bir indirim söz konusudur?

GSB KYK erken ödeme indiriminden nasıl faydalanılmaktadır?

KYK borç taksit ödemeleri başladıktan sonra kalan borcun tamamının ödenmesi halinde herhangi bir indirim yapılabilir mi?

KYK borç taksit ödemeleri başladıktan sonra borcun tamamının ödenmesi halinde herhangi bir indirim yapılmamaktadır.

KYK öğrenim ve/veya katkı kredisi borçları hangi durumlarda silinmektedir?

KYK kredi borçlarına mahsuben sehven fazla yapılan ödeme nasıl geri alınabilir?

Kredi borçlarına mahsuben yapılan fazla ödemenin iade edilebilmesi için durumu anlatır dilekçenin Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü adresine gönderilmesi gerekmektedir.

KYK borç taksitleri zamanında ödenmediğinde nasıl bir işlem uygulanmaktadır?

KYK borç taksitleri zamanında ödenmediğinde uygulanacak gecikme zammı ne kadardır?

Süresi içinde ödenmeyen kredi borçlarına her yıl Bakanlar Kurulunca tespit edilen oranlarda günlük gecikme zammı uygulanmaktadır.

GSB KYK kredi geri ödemelerini vergi daireleri üzerinden yapan borçlular, ivedilik kazanan taksit tutarlarını ödedikten sonra tekrar Ziraat Bankası üzerinden Bakanlığımız hesaplarına kredi borçlarını ödeyebilirler mi?

KYK burs/kredi almış ve/veya almakta olan öğrencilerin vefatı halinde ne yapılır?

Kredi alırken veya aldıktan sonra vefat edenlerin MERNİS sorgulaması yapılarak borçları silinmektedir.

ÖZGÜN
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi burs parası yattı mı?

ÖZGÜN
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret talimatı: Arkadaşlar bu böyle olmaz asgari ücreti güncellememiz lazım

ÖZGÜN
Bakan Kasapoğlu: KYK kredi cezalarına ilişkin konuştu: Parlamentomuz ilerleyen günlerde artık tarihleştirecek