Muhsin Yazıcıoğlu kimdir? Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatı

Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının üzerinden tam 13 yıl geçti. Lider kişiliği ve herkese örnek olan karakteriyle milyonların gönlüne taht kuran Yazıcıoğlu, helikopter kazasında hayatını kaybetmişti. Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili oldukça merak edilen sorular mevcut. Muhsin Yazıcıoğlu kimdir? Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayat hikayesi ve çok daha fazlası sizlerle...

Muhsin Yazıcıoğlu kimdir, ölüm sebebi nedir? Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatı

Birçok kişinin örnek aldığı ve lider kişiliğiyle dikkat çeken Muhsin Yazıcıoğlu'nu tam 13 yıl önce helikopter kazasından kaybettik. Vefatı üzerine sevenlerini yasa boğan Muhsin Yazıcıoğlu kimdir? Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayat hikayesi, helikopter kazası ve şiirleri sizlerle..

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/24/02/56/resized_e8e45-b42d43a81.jpg

Muhsin Yazıcıoğlu kimdir?

31 Aralık 1954'te Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Elmalı köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla'da tamamlayan Yazıcıoğlu, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesini bitirdi.

Siyasete giden yolda ilk adımı 14 yaşındayken Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketine katılarak atan Yazıcıoğlu, 1972'de Ankara'ya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezinde görev yapmaya başladı. Yazıcıoğlu, önce Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı, sonrasında da Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Yoluna 1978'de Ülkücü Gençlik Derneğinin Kurucu Genel Başkanı olarak devam eden Muhsin Yazıcıoğlu, 1980'de Genel Başkan Müşaviri olarak MHP'de görev aldı.

12 Eylül 1980 darbesi sonrası 7,5 yılı cezaevinde geçti

Yaşamı boyunca Anadolu gençliğinin en iyi şekilde yetişmesi düşüncesiyle hareket eden Yazıcıoğlu, gençlerin iyi bir eğitim alıp, vatanına ve milletine hizmet etmesi gerektiğini her zaman dile getirdi.

Yazıcıoğlu, 24 yaşındayken dönemin Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'e mektup yazarak, "Eller silah değil, kalem tutmalı." diyen lider olarak öne çıktı. Yazıcıoğlu, 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi öncesi dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak gençliğin sürüklendiği kaos ve kardeş kavgasını gören bir siyasi ferasetin de sahibiydi.

Muhsin Yazıcıoğlu, askeri darbenin ardından "MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda" yargılandığı sırada 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kaldı. Yazıcıoğlu, dava sonunda herhangi bir ceza almadı.

Yaşadığı her türlü sıkıntıya rağmen milletini ve devletini aşk derecesinde seven Yazıcıoğlu, 1987'de yine milletine hizmet için siyasete kaldığı yerden devam etti, Milliyetçi Çalışma Partisinin (MÇP) Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/24/02/57/resized_fc621-15f0a8d62.jpg

Muhsin Yazıcıoğlu'nun duruşu

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası

25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopter, bilinmeyen bir sebepten dolayı düştü. Helikopter düştükten sonra İHA muhabiri İsmail Güneş 112 Acil Servis'i aramıştır. Bu konuşmada bacağının kırık olduğunu, helikopterde bulunanlardan sadece BBP Sivas il başkanı Erhan Üstündağ'ın inlediğini, ne BBP Sivas il başkan yardımcısı Murat Çetinkaya, ne de pilot Kaya İstektepe'den ses geldiğini, Muhsin Yazıcıoğlu'nu ise göremediğini söylemiştir

Bu konuşmalar İsmail Güneş'in son konuşması olmuştur. Kazadan 48 saat sonra helikopterin enkazı ve Muhsin Yazıcıoğlu dâhil altı kişinin naaşı arama ekipleri içerisinden 17 gönüllü civar köylüsü tarafından Sisne ve Kızılöz Köyleri arasındaki Keş Dağı Kuru Dere Kanlıçukur mevkiinde bulundu. Enkaz, 48 saat süren arama çalışmalarının yapıldığı bölgenin içerisinde değil 115 km uzağındaydı.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun şiirleri

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/25/11/25/resized_bbe5c-a4bbcdfaerdoc49fann.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu anma programına mesaj gönderdi.

ÖZGÜN
Şeyh Edebali nasıl ölmüştür, Şeyh Edebali ne zaman öldü?